Investtech WebTV uke 18 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 18, 2020. $OSEBX #NOD

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs, Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500. Vi ser også på Nordic Semiconductor som gikk inn i Modellporteføljen på fredag. Til sutt er vi innom Holde-deg-unna-porteføljen og aksjer du skal være ekstra forsiktig med nå.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 27. april

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1.6 prosent fredag og endte på 738 poeng. Uken som helhet ga en nedgang på 1.4 prosent. Indeksen er teknisk svak på mellomlang sikt med en horisontal trend som er brutt ned. Volumutviklingen er dessuten negativ. Et positivt tegn er at det er etablert en stigende trend på kort sikt. Det er langsiktig støtte ved 630-636 poeng, mens det er motstand ved cirka 820 og 856 poeng.

Aktiviteten hos innsiderne på Oslo Børs var svært høy i februar og mars. Vi forventer lavere aktivitet de kommende ukene, da mange selskaper skal presentere kvartalstall, og innsiderne er forhindret fra å handle. Mange av menneskene som kjenner selskapene aller best, brukte børsfallet i starten av koronaepidemien til å kjøpe seg opp. Siste måned gjorde direktører og styremedlemmer i de børsnoterte selskapene 66 kjøp og bare 11 salg, noe som utgjør en kjøpsandel på 86 prosent. Innsiderne gir dermed fortsatt et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige. 

Hausseindeksen på Oslo Børs, som er et mål for andelen av investorene som er optimister, har nå steget til 48 poeng. Det viser at stemningen hos investorene på børsen har bedret seg kraftig den siste måneden. Hausseindeksen indikerer nå at det omtrent like mange optimister som pessimister blant de kortsiktige investorene, og at det ikke lenger er noen panikk i markedet. Isolert sett tolkes hausseindeksen negativt når den har verdi mellom 10 og 50, men en stigning i hausseindeksen tolkes positivt. Les mer om hausseindeksen her.

Konklusjon: Oslo Børs er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi forventer store svingninger på kort sikt.

Merk: For langsiktige investorer, de som vil være i markedet to år eller mer, mener vi fortsatt at det er riktig å kjøpe. Basert på statistikk fra lignende situasjoner anses oppsiden i forhold til risiko god. Det anses som høy risiko å stå ute av markedet. Se vår rapport fra 19. mars om hvordan markedet tidligere har utviklet seg etter store fall og lave hausseverdier.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Nordic Semiconductor

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Nordic Semiconductor og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen har støtte ved cirka 55.00 kroner og motstand ved cirka 66.00 kroner. RSI er over 70 etter en god kursoppgang de siste ukene. Aksjen har et sterkt positivt momentum og videre oppgang indikeres. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer