Gå til hovedinnhold

Oppdatering fra Elkem

CFO i industrikjempen Elkem, Morten Viga, har tatt en prat med vår analytiker Roger Berntsen. Elkem er et de mest kjente industriselskapene i Norge gitt dets 117-årige historie. I dag er Elkem global markedsleder innenfor silikon-baserte materiale. I intervjuet får du blant annet høre om selskapets kvartalstall og fremtidsutsikter. Du får også høre hvordan Elkem vil bli påvirket dersom verdensøkonomien skulle gå i revers, og i hvilken grad Elkems forretningsmodell har endret seg de siste to-tre årene.

Spørsmål som tas opp i denne videoen er hvordan Viga vurderer Elkems langsiktige konkurransefortrinn, hvordan de har taklet utfordringer i markedet tidligere og muligheten for utvidelse til nye produkter.

Se tidligere investorpresentasjon og Q&A

CFO Morten Viga i Elkem, har tatt en prat med vår analytiker Roger Berntsen. I denne videoen får du alt fra dette møtet.

Elkem er et av de mest kjente industriselskapene i Norge gitt dets 117-årige historie. I dag er Elkem en global markedsleder innenfor silikon-baserte materiale. Når det er sagt, mye har skjedd siden Elkem ble stiftet av Sam Eyde i 1904, spesielt på eiersiden. En rekke tunge investorer/grupperinger har kontrollert selskapet historisk. Deriblant Orkla i 2005 og sist kinesiske Bluestar i 2011.

I Q&A-delen blir det blant annet fokus på det knallsterke resultatet Elkem nylig leverte (3. kvartal 2021). Du får også høre mer om selskapets konkurransesituasjon, samt hvordan de prioriterer R&D. Avslutningsvis diskuterer de også hovedprioriteringene til selskapet fremover, samt hvordan det globale miljøfokuset påvirker prioriteringene.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Grete Ligran
Grete Ligran
16.07.2023 08:25

Fin runde. Se på folk – ikke papirene.