Gå til hovedinnhold

Hva er utbytteaksjene priset til i juli?

I anledning utbyttesesong så har jeg utarbeidet en liste over selskaper som tilfredsstiller kravene til å være konsistente utbytteaksjer. Denne listen preges av bank, men kommer til å utvides hvert eneste kvartal.

Dette regnearket er dynamisk og gir meg oppdaterte tall på pris/bokført verdi, Pris/inntjening og utbytteyield. Pris/inntjening vil variere hvert sekund ettersom aksjekursen svinger, mens de bokførte verdiene vil hentes ut hvert kvartal ettersom selskapene leverer tall. Uansett vil dette gi et ganske godt bilde av hvordan de ulike selskapene prises per i dag på ulike nøkkeltall og til enhver tid.

Jeg vil som sagt over tid utvikle dette regnearket og på sikt håper jeg at jeg kan ta inn mange forskjellige selskaper innenfor mange forskjellige bransjer. Dog starter jeg i det små og har fokusert på banker og laks, som jeg selv liker.

Selekteringslisten er grovt sett følgende:

  1. Selskapene skal tjene penger
  2. Selskapene har utbetalt utbytter over tid
  3. Likviditeten må være god (en del sparebanker vil utgå rett og slett grunnet dårlig likviditet)
  4. Unngår nok i det store og hele sykliske aksjer grunnet parameterne over (dog gjør jeg et unntak på laks)
  5. Tall som hentes kvartalsvis (resultat per aksje, bokførte verdier og lignende) vil ettersom tiden går se «billigere og/eller dyrere ut» ettersom en del tall kun vil hentes ut ved resultatfremleggelse
  6. En del parametere for de ulike selskapene vil også ha mindre betydning for hvert enkelt selskap. For eksempel vil pris/bok være mindre fordelaktig å bruke på et tek-selskap enn en bank.
  7. Valutajusteringer vil også variere og gjøre at tallene ikke til ethvert tidspunkt vil være helt likt dine egne regnestykker

Disse kriteriene vil gjøre at selskapene på listen vil gi ulikt utfall basert på hva man måler etter. Målet er uansett at jeg kan gi deg som investor et øyeblikksbilde av hvordan selskapenes verdivurdering gjøres på et hvert tidspunkt, gitt mine kriterier.

Kilde:kvartalsrapporter og Infront

Som vi ser er aksjekursene stort sett ned på de fleste aksjene siden sist jeg publiserte dette. Her kan du se mitt tidligere ark. Ser man på banksektoren er flere aksjer nå nede på Pris/Bokført verdi mellom 0,95 og 1,1. Kursene har dog falt mer enn at aksjene fortsatt handles over bokført verdi. Dette har med å gjøre at flere av selskapene har skrevet ned sine bokførte verdier, derav er ikke nødvendigvis bankaksjene billige enda.

Jeg har også tatt meg friheten til å multiplisere førstekvartalstall (inntjening per aksje) med 4 så inntjeningen per i dag vil sannsynligvis variere, men det er et grovt overslag over hva selskapene er priset til per juli 2022.

Utbyttene for de fleste selskaper er heller ikke annonsert, så avkastningen man ser i dag er fra i fjor. Ønsker du mer informasjon om utbytteaksjer kan du besøke får kampanjeside for ubtytte: Utbytteaksjer Nordnet

Ønsker deg med dette god sommer!

/Mads

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
9 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
10.08.2022 12:48

Skjønner ikke at det går an å lage en artikkel om utbytteaksjer uten å ta med oljeselskapene……..

Gjest
Gjest
09.08.2022 15:58

Har du historiske PE tall for selskapene også? Feks høy/lav/avg PE siste 10 år.

Gjest
Gjest
09.08.2022 15:48

Telenor?

Gjest
Gjest
09.08.2022 15:30

Hva om aksjekursene på Nordnet gjordes nedlastbar, slik at vi kan hente rubbel og bit til vårt eget regneark, og derved sortere og romstere som vi ønsker med tallene? Pr. nu får vi kun sortere etter navn på selskapet.

Gjest
Gjest
07.08.2022 13:01

amsc er notert på ose, er en shippingaksje som leverer utbytte hvert kvartal. De kategoriserer dette som tilbakebetaling av kapital fra innbetalt overskuddsfond, da selskapet skatter. Hvordan har dette seg ? I såfall
en meget gunstig ordning,da jeg slipper skatt på disse gunstige utbetalinger.

Gjest
Gjest
25.07.2022 14:52

Link til listen?

Gjest
Gjest
22.07.2022 10:05

Veldig bra, Mads. For oss som liker utbytteaksjer er det alltid hyggelig å lese artikler som støtter strategien.

Gjest
Gjest
22.07.2022 09:20

Ja, savner linken eller doc…

Gjest
Gjest
20.07.2022 11:33

Skulle det være en link til regnearket i denne artikkelen?