Gå til hovedinnhold

Grønn lånebølge ga obligasjonsrekord

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
Oslo Børs

Aldri før har det blitt notert så mange nye lån på Børsen i løpet av januar måned. Rekordtilstrømming av grønne obligasjoner har bidradd til den rekordhøye aktiviteten.

Det ble notert 68 nye lån i januar med et utstående lånebeløp på 31,6 milliarder kroner. Dermed er månedsrekorden på 58 lån fra 2017 grundig slått – se figur under.

Grønn lånerekord med grønneste vinter noensinne. Økt interesse for bærekraftige investeringer har sendt grønne obligasjoner til værs de siste månedene – se figur under. I januar ble det notert syv nye grønne obligasjoner, og det utestående grønne lånebeløpet vokste med 8,4 milliarder kroner til 44,4 milliarder kroner. Desember var også en travel måned med seks nye grønne obligasjoner.

I januar 2015 ble Oslo Børs den første børsen i verden med en egen liste for grønne obligasjoner. Listen ble etablert for å synliggjøre grønne investeringsvalg. Midlene som hentes gjennom et grønt obligasjonslån skal utelukkende benyttes til å finansiere miljøvennlige prosjekter. Det er et krav at den uavhengige vurderingen av prosjektet offentliggjøres slik at investorene skal ha innsyn i prosjektets miljømessige sider. Ved børsnotering får investorer også innsyn i utviklingen av prosjektet underveis. Utstedere av obligasjonslån har en informasjonsplikt som innebærer at selskapet uoppfordret og umiddelbart skal offentliggjøre innsideinformasjon som direkte angår lånet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer