Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 122 – Alt om markedet – fra toppnotering til korreksjonsfare

Anders er tilbake og i denne episoden diskuterer han og Tom sentralbankenes rentemøter og enda en ny toppnotering i markedet. Få med deg hva gutta mener om korreksjonsfare i forbindelse med toppnoteringen og Tom deler observasjoner fra USA om økende oljepriser. Det har kommet inn mange gode lytterspørsmål og du får høre om blant annet fondskostnader og obligasjonsmarkedet.

Dette har skjedd hos sentralbankene

Tom og Anders starter som vanlig med en gjennomgang av hva som rører seg i markedet. Den siste uken har både Norge og USA hatt rentemøter og mye har skjedd med sentralbankene. Tom gir deg en dyp innføring i dette og deler sine bekymringer rundt de kvantitative programmene.

Oljen stiger

(fra 11:57) Endelig stiger oljen igjen og vi nærmer oss 60 USD. Du får høre hva Tom tror er årsaken til oppgangen. Anders har gitt etter for fristelsen og har kjøpt oljeaksjer, hør hva han har kjøpt og hvorfor.

Korreksjonsfare

(fra 17:56) Tom og Anders diskuterer analytikernes forventninger til markedet fremover. Flere analytikere mener børsen begynner å bli høyt priset og forventningene til Q3-tallene er skyhøye. Hør hva Tom og Anders mener må leveres for at stigningen i markedet skal fortsette.

Lytterspørsmål

(Fra 26:00) Som vanlig har vi fått gode lytterspørsmål. Første spørsmål gjelder hvor mye aksjekursen påvirker driften av et selskap, og om det er gunstig med en høy eller lav aksjekurs for ledelsen. I tillegg gir Anders deg og Tom en gjennomgang av fondskostnader.

(fra 38:50) Siste spørsmål gjelder hva stigende rente vil gjøre med obligasjonsmarkedet. Du får også en innføring i forskjellige obligasjonsfond.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer