Før Helgen

Markedet glipper igjen med OSEBX ned 1,7% i skrivende stund, og det er ikke mange gode grunner for investorene å ta mer risk inn i helgen. Det er bare riggtellingen som er igjen for uken, og den vil ha litt mer tyngde da skepsisen til oljeprisen har satt seg noe i markedet.

Dette er grafen som går sin seiersgang idag. $30.6mrd ble trukket ut fra globale aksjefond denne uken, som er en sterk kontrast til rekordbeløpene som ble satt inn i løpet av januar. Sp500 er nå ned over 10% fra toppen, også kjent som en korreksjon. Volatiliteten er også tilbake for fult, og 1 måneders VIX opsjoner impliserer at markedet priser inn 1.5% daglig bevegelse de neste par ukene. Det går sport i å finne “skyldige” for fallet, er det kvantefond, risk parity, vol tradere eller makrofondene? Dette har egentlig null betydning, markedet har vært så strukket fundamentalt og teknisk at “alle” har ventet på dette, men man bli like overrasket over styrken og farten hver gang.

Underliggende makro er like sterk som for to uker siden, og resultatene til selskapene er fortsatt de samme. Forbrukertillit og innkjøpssjef indeksene vil nok svekkes noe når de kommer om noen uker, men dette ser så langt ut til å være de eneste endringene man trenger å forholde seg til pt. Ellers er det din egen riskprofil som skal diktere det du gjør nå, ikke synsere i avisen, eller det som står på diverse blogger 🙂

Bilderesultat for amazon shipping

Amazon fortsetter i full fart mot det som nå ser ut som strategien for verdensherredømme. Forrige uke ble det kjent at de går sammen med JP Morgan og Warren Buffett for et selskap innen helse, med påfølgende nedside i dagens aktører.

Nå faller Fedex og UPS i premarket, da Amazon går videre med pilotprosjektet for eget transport selskap. Dette har alltid ligget i kortene, da transport/shipping er en såpass stor del av hovedproduktet, men det har ikke vært så nærme en realitet som nå. Oppkjøpet av WholeFoods har gjort det enda mer aktuelt. Ikke bare vil Fedex og UPS sakte men sikkert miste Amazon som kunde, de vil også få dette konglomeratet som en konkurrent. Amazon vil i de førstkommende ukene kun transportere for tredjeparts selgere, men planlegger og åpne for forretninger kort tid etter, og vil underby konkurrentene sine umiddelbart. Det gjenstår å se hvor vondt dette blir for Fedex og UPS, men Fedex hevdet på sin forrige confcall at ingen av deres kunder utgjør mer enn 3% av omsetning eller volum.

Kronen kommer under press igjen da inflasjonstallene viste seg å være svakere enn ventet. Det er ikke en god miks når risksentimentet er svakt. Inflasjonen holder seg godt under Norges Banks mål, noe som gjør at de fortsatt kan sitte på hendene i forhold til renten. På den andre siden så er en sterkere USD og svakere NOK med på å gjøre vårt hjemlige marked mer attraktivt for aksjeinvesteringer og M&A.

Ha en god helg!

Thomas Mathisen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer