Gå til hovedinnhold

Fondskunder vekter seg ned i Norge og opp i IT-fond

Nordnets privatkunder fortsatte å laste opp med fond i april. Men fondskundene solgte aksjefond som investerer på Oslo Børs og kjøpte teknologifond.

Nordnets privatkunder nettokjøpte fond for 92 millioner kroner i april. Aksjefond ble kjøpt for 41 millioner, kombinasjonsfond for 19 millioner og rentefond for 32 millioner.

Vi ser at kjøpsinteressen for aksjefond holder seg. Våre kunder har imidlertid blitt mer skeptiske til norske aksjefond, men beholder troen på teknologifond. Det viser fondsstatistikken for april.

Hele tre norske aksjefond ligger på topp 10-salgslisten: Alfred Berg Gambak, FORTE Norge og Pareto Investment Fund. I tillegg er ikke Nordnet Superfondet Norge på topplisten blant de mest kjøpte fondene, som er normalen.

Dette kan tyde på at fondskundene i Nordnet mener Oslo Børs er fullpriset, og at de ser større potensial andre steder, som IT-sektoren.

De to mest kjøpte fondene i april var nemlig to teknologifond: JPM US Technology og DNB Teknologi.

Dette er to fond som har ligget i avkastningstoppen i flere år, med over 20 prosent årlig avkastning som normalen, så man kan neppe argumentere med at IT-aksjer er lavt priset. Men IT er en megatrend, noe man neppe kan si om oljesektoren, som veier tyngst på Oslo Børs 🙂

Nok en sterk børsmåned

Den kraftige børsoppgangen siden årsskiftet fortsatte i april. Oslo Børs steg 2 prosent, den brede amerikanske SP500-indeksen var opp knapt 4 prosent, mens verdensindeksen steg 3 prosent i april. Siden årsskiftet er alle de toneangivende børsene i verden opp mellom 10 og 20 prosent.

Dette er unormalt sterkt, og den kraftige oppgangen bekymrer flere og flere investorer og analytikere. Særlig fordi utviklingen i realøkonomien har blitt svakere de siste månedene. Veksten i verdensøkonomien har blitt nedjustert flere ganger.

Den viktigste årsaken til oppgangen hittil i år kan tilskrives at den amerikanske sentralbanken har snudd, og signaliserer rentekutt istedenfor ytterligere renteoppgang. Lave renter stimulerer til økonomisk vekst og høy verdsettelse av aksjer.

PS: Her er et ordtak til ettertanke for de som førsøker i time markedet: «Time in the market» er viktigere enn «timing the market».

Mest kjøpte fond i april:Mest solgte fond i april:
JPM US TechnologyBGF World Technology
DNB TeknologiDelphi Nordic
Fondsfinans High YieldAlfred Berg Gambak
DNB Global IndeksHSBC GIF BRIC Equity
FORTE ObligasjonFORTE Norge
KLP AksjeGlobal IndeksDNB Health Care
UBS (Lux) EF China OppoPareto Investment Fund
FIRST Globalt FokusKLP Pengemarked
Nordnet Smart 15KLP AksjeGlobal Indeks
Landkreditt UtbytteNordea 1 – Latin American Equity

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer