Gå til hovedinnhold

Fingerprint-fest blant våre profesjonelle tradere

I tillegg til å være en dominerende aktør blant private sparere har også Nordnet en stor andel av de private profesjonelle trader-kundene. De såkalte «daytraderne». Oktober måned har vært preget av kvartalstall og i den forbindelse er det høysesong for tradere som lever av svingningene i markedet.

Våre profesjonelle daytradere omsatte finansielle instrumenter for 4,6 milliarder kroner i oktober. Daglig snitthandel blant de aktive kundene beløp seg på 8500 handler per dag for de norske kundene.

Av den totale handelen på 4,6 milliarder sto aksjer for 4 milliarder kroner. I tillegg til dette var handelen i finansielle derivater, herunder warrants, opsjoner, og forward kontrakter og på over 600 millioner kroner.

Den mest omsatte aksjen var Fingerprint Cards AB, som ble omsatt for hele 889 millioner kroner i løpet av oktober måned. Man ser også en meget sterk aktivitet i PGS, som har blitt handlet for over 630 millioner kroner.

– Japans ledende tilbyder av betalingssystemer, JCB annonserte tidligere denne måneden en ny betalingsterminal. I denne terminalen er det integrert en biometrisk sensor som er levert av Fingerprint Cards. JCB har strategiske allianser med flere selskaper i USA, Kina, India og Canada, så dette har uten tvil satt fart i aksjen, forteller investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen.

Fornybar energi har vært hete trading-objekter i oktober

I tillegg til trader-favoritten NEL, var også Tomra høyt omsatt blant Nordnets mest aktive kunder i oktober.

– Etter at Tomra kom med bedre tall enn ventet for tredjekvartal, steg aksjen hele 8 prosent intradag. Man så også at volumet i aksjen var mer enn det dobbelte av vanlig handel, som forteller at markedet tolket resultatrapporten positivt. Dette skaper naturlig nok voldsom interesse blant daytraderne, og dette er nok mye av grunnen til at Tomra er så høyt oppe på statistikken, avslutter Mads Johannesen

Mest omsatte finansielle instrumenter

AksjeinstrumentHandel i kr
FINGERPRINT CARDS B889 632 266
PGS ASA634 886 003
TOMRA SYSTEMS271 664 292
NEL ASA246 267 321
NORWEGIAN AIR SHUTTLE235 482 734
FRONTLINE LTD NORGE181 653 330
EQUINOR ASA179 773 452
OMXS309J – Opsjon143 563 611
SCATEC SOLAR AS137 462 077
Aker BP ASA95 053 096

Les også trading-statistikken fra forrige måned: Voldsom omsetning blant våre active tradere.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer