Den «Grønne Bølgen» vokser seg raskt større og større

Det har kommet overraskende på mange hvilken kraft den grønne bølgen på kort tid har fått i samfunnet. Det har vært et tydelig taktskifte. Befolkningen både i Norge og i store deler av Europa prioriterer nå miljøsaken høyt.

I det nylig avholdte valget til EU- Parlamentet har «De grønne» gjort det svært sterkt. Og det forestående valget i Danmark er i ferd med å bli et miljøvalg. «Greta-effekten» engasjerer spesielt unge mennesker i miljøsaken og i Oslo oppgir nå 33 prosent av befolkningen at klima er deres viktigste sak ifølge Norstat og Aftenposten.

Som forvaltere merker også vi at våre kunder, i alle segmenter, setter mer fokus på bærekraft, ansvarlighet og miljø når de skal gjøre sine investeringsvalg. Vi i DNB Asset Management stiller derfor strenge krav til alle investeringer vi gjør, uansett fond. Vi har en egen avdeling for ansvarlige investeringer som følger opp forvaltningen i tett samarbeide med porteføljeforvalterne.

Hensyn til miljø, samfunnsmessige forhold, samt selskapsstyring, samlet kalt ESG, er således med i alle våre analyser og investeringsbeslutninger. I videoen over kan du kan høre intervju med analytiker Laura McTavish hvordan vi arbeider i praksis!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer