Gå til hovedinnhold

Bred nedgang i Asia i natt. Riksbanken i fokus

Det ble en relativt rolig dag på Wall Street onsdag, dermed er tonen satt for de europeiske børsene i dag. Første halvår, og dermed også andre kvartal, er snart unnagjort.

Denne morgenrapporten er ment som generell informasjon og skal ikke tolkes som investeringsråd. Hensikten er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene for å fremme forståelse og kunnskap om disse områdene. Se utfyllende disclaimer.

Morgenrapport – torsdag 27 juni

  • Vi tror Oslo Børs åpner flatt, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,3]%.

Vår spådom som er utarbeidet av Roger Berntsen – analytiker i Nordnet, klokken 07.14 i dag, er ment for edukativt formål og baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag (historiske tall), deriblant S&P 500 futures som er uendret siden Oslo Børs stengte onsdag, oljeprisen som er ned -0,5 % i samme periode og USDNOK som er ned -0,1 %. Kursdrivende nyheter (resultater el.) fra selskapene som inngår i Oslo Børs er ikke hensyntatt i spådommen.

Roger Berntsen har eierinteresser i følgende selskaper nevnt i denne rapporten; Tesla Inc.

Wall Street

  • De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) steg 0,1 prosent i snitt i går.
  • FedEx Corp (15,5%), Albemarle Corp (8,1%), Tesla Inc (4,8%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen.
  • Moderna Inc (-11%), Aptiv PLC (-7,9%), Paychex Inc (-6,1%), endte på bunn.

Det ble en relativt rolig dag på Wall Street onsdag, dermed er tonen satt for de europeiske børsene i dag. Første halvår, og dermed også andre kvartal, er snart unnagjort. Dette betyr at en ny resultatsesong står for tur. De fleste selskapene slo analytikernes forventninger i første kvartal, noe som bidro til høyere aksjekurser. Om det positive momentet fortsetter i andre halvår, gjenstår å se.

Nasdaq indeksen endte for øvrig opp 0,5 prosent, etterfulgt av S&P 500 (+0,2%). Dow Jones Industrial Average endte uendret, mens Russell 2000 falt 0,2 prosent.

Asia

  • De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er ned -0,6 prosent i snitt torsdag morgen.

Hang Seng-indeksen ledet de asiatiske børsene nedover torsdag. Nattens brede nedtur kommer etter en lengre periode med oppgang. gevinstsikring være en nyttig strategi for å beskytte seg mot markedssvingninger, men forsøk på å time markedet innebærer betydelige risikoer som kan redusere totalavkastningen og øke muligheten for tap.

Ordtaket “time in the market beats timing the market” fremhever viktigheten av tålmodighet og en langsiktig investeringsstrategi. Ved å forbli investert over tid, kan investorer dra nytte av markedets naturlige vekst og minimere risikoen og kostnadene forbundet med forsøk på å time markedet.

Renter, valuta og råvarer

  • Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 84,24 dollar per fat.
  • 1 USD koster i skrivende stund: 10,66 NOK; 10,56 SEK; 6,98 DKK og 0,94 EUR, mens 1 EUR koster: 11,4 NOK; 11,29 SEK og 7,46 DKK.
  • Rentekurven i USA er invertert (toårs renten, som står i 4,76 er høyere enn tiårs renten, som står i 4,33).
  • De langsiktige inflasjonsforventningene i USA, målt gjennom 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ligger på 2,26 prosent, mot Federal Reserve sitt mål på 2 prosent (Kilde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

I dag er det duket for et nytt rentemøte i Sverige. Den svenske Riksbanken senket styringsrenten i mai fra 4 til 3,75 prosent. Samtidig antydet de muligheten for ytterligere kutt i løpet av året. Sveriges Riksbank har gjennom sin lange historie utviklet seg fra å være en institusjon som finansierte nasjonale prosjekter til å bli en moderne sentralbank. Nå har den hovedfokus på prisstabilitet og økonomisk stabilitet. Gjennom kriser, inflasjonsutfordringer og modernisering har Riksbanken spilt en avgjørende rolle i utviklingen av den svenske økonomien.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer