Gå til hovedinnhold

Andfjord Salmon debuterer på Børsen

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
Oslo Børs

Som det første selskapet etter at pandemialarmen gikk,ringtei dag Andfjord Salmon i bjelleninne i børsbygningen. Koronakrisen har ikke stengt Børsen som kapitalkilde. Siden mars har børsnoterte selskaper hentet13,2milliarder kroner i ny egenkapital gjennom aksjeemisjoner.

Oppdrettsselskapet Andfjord Salmon hentet 150 millioner gjennom en aksjeemisjon tidligere i juni, og ble i dag tatt opp til handel på Merkur Market.

– Vi opplevde stor interesse og emisjonen ble betydelig overtegnet. Det ble derfor besluttet å utvide emisjonen til 150 millioner kroner fra planlagte 120 millioner kroner, sierMartin Rasmussen, administrerende direktør i Andfjord Salmon.

– Største og mest miljøvennlige oppdrettsanleggav sitt slag
Andøya-selskapet har utviklet etnyttkonsept for landbasert oppdrett. Nå fremskyndes byggeplanene, og det første bassenget skal stå klart i slutten av året. Opprinnelig var planen 2021.

– Noteringen på Børsen er en viktig milepæl for Andfjord Salmon. Kapitalen vi nå får tilgang til setter oss i stand til å bygge verdens største og mest miljøvennlige oppdrettsanlegg av sitt slag, fortsetter Rasmussen.

– Det som skjer nå i Vesterålen er helt fantastisk. Ikke minst det at man får til så store investeringer. Dette gleder hele mitt hjerte, safiskeri- og sjømatminister Odd Emil IngebrigtsentilBladet Vesterålenda han besøkte Andfjord Salmon i forrige uke.

Stor tilstrømning av nye selskaper
Siden pandemialarmen gikk imars,har nye selskaper fortsatt å strømme til Børsen. Fem nye selskaper er notert de siste månedene, men Andfjord Salmon er det første selskapet siden februar som har ringt i børsbjellen.

– Det er fint å igjen kunne åpnebørsbygningen for gjester, og det er spesielt hyggelig å ønske velkommen et selskap med fokus på miljø og bærekraft. Mange av årets børsnykommere har en miljøprofil. Vi ser også at investorer i økende gradtrekkes motgrønne selskaper, sier børsdirektør Øivind Amundsen.

Koronakrisen har ikke stengt egenkapitalvinduet
Samtidig har børsnoterte selskaper hentet inn sjelden mye ny egenkapital. Siden mars har børsnoterte selskaper hentet hele13,2milliarder friske kroner gjennom aksjeemisjoner. Emisjonsvolumet i mai var det høyeste i løpet av en mai-måned siden 2011. April var også travel, og juni ligger an til å bli en ny sterk emisjonsmåned.

– Børsen skal være en kilde til kapital for næringslivet. Koronakrisen har ikke stengt denne kilden, fastslår Amundsen.  Om Andfjord Salmon 
Andfjord Salmon AS er et selskap lokalisert på Andøya i Vesterålen. Selskapet har utviklet et konsept for et gjennomstrømningsanlegg med sjøvann som kombinerer fordelene fra tradisjonell oppdrett i sjø- og landbasert oppdrett. Selskapet har blitt tildelt konsesjon for årlig produksjon av 10 000 tonn (MTB) laks i sitt landbaserte oppdrettsanlegg på Andøya. www.andfjord.no

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer