#pengepodden investor – Alt om valutamarkedet og kronekursen

Valutamarkedet er et nullsumspill, men som investor blir du påvirket av valutakursene. Vi har besøk av Joachim Bernhardsen fra Nordea for å gi oss en innføring i valutamarkedet, hvordan det fungerer, hva som påvirker norske krona og utsikter for den.

Dette må du vite om valutamarkedet

(fra 05:47) Vi tar for oss grunnleggende spørsmål som: hva er valutamarkedet, hvor stort er det og hvordan handle i det? Du får også vite mer om hvem aktører som handler i dette markedet er og hvordan disse bruker valutamarkedet for sikring/hedging, spekulasjon, valutalån, long/short osv. Vi kommer også inn på selve dynamikken, herunder sesongmønstre, nullsumspill, arbitrasjemuligheter, ord og uttrykk (valutakryss, spread, punkter, pips osv) – hvordan det funker mellom banker og sentralbankenes rolle.

Hva bestemmer valutakursene

(fra 20:17) Hva som påvirker valutakursene er et kompliser emne. Anders og Joachim snakker om alt fra tilbud/etterspørsel, til renter, inflasjon, politiske forhold, økonomisk vekst, import/export, gjeld, utvikling i råvarepriser, markedsstemning, psykologi – OG hvor mye de ulike komponentene har å si, og hvordan de påvirker valutakursene. Det blir også litt prat om sentralbankenes rolle – hvordan de styrer, og hvor aktive de er i valutamarkedet.

Hva påvirker norske krona og utsikter for den

(fra 38:44) I siste del av episoden får du høre mer om hva som påvirker norske krona mot andre valutapar som USD, EUR, SEK. For å forstå og lage prognoser for krona får du høre mer om hvilke variabler Joachim og hans kolleger har i excel arkene, hva skiller mellom de ulike valutaparene, og hvordan ser utsiktene ut for den norske krona i tiden som  kommer.

Hør også forrige episode av #pengepodden: Aksjeutvelgelse og porteføljekonstruksjon

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer