Lei av å lese? Her er 7 YouTube-videoer

Som utenforstående virker Google som et fantastisk selskap. Ikke bare har selskapet tilnærmet monopol med sin søkemotor, men det er et innoverende selskap som hele tiden ser etter nye muligheter.

Google virker også som et fantastisk selskap å jobbe for. Det virker som selskapet investerer i sine ansatte. Blant annet kommer dette frem i deres Talks at Google.

Google har invitert noen virkelige store navn og dyktige folk innen verdiinvestering til å presentere sine idéer og bøker. Her er noen av de som jeg varmt kan anbefale. I tillegg har jeg linket til et intervju med Chuck Akre.

 

Tobias Carlisle – “Deep Value Investing”

Carlisle er, på mange måter, den moderne Ben Graham. Han startet bloggen Greenbackd, har publisert flere bøker, driver nyhetsbrevet og bloggen Acquirers Multiple, samt at han driver sitt eget fond. Han har en kvantiativ og statistisk tilnærming til verdiinvestering og har skrevet flere bøker om dette. I foredraget tar han for seg sin forskning innenfor verdiinvesteringer og hvordan du, med en statistisk tilnærming, kan slå markedet.

 

Tom Gayner – “The Evolution of a Value Investor”

Gayner er en imponerende investor. Han liker selskaper han kan forstå, som har kvalitet og som allokerer den frie kontantstrømmen på en fornuftig måte. Han jobber for Markel, et forsikringsselskap, og har hatt fantastisk avkastning med investeringsporteføljen til forsikringsselskapet.

Det spesielt interessante for deg som privatperson er at, du i praksis kan følge de samme prinsippene som Berkshire og Markel. Du kan tenke som et forsikringsselskap. Et forsikringsselskap har inntekter gjennom underwritingprofit og investerer denne i aksjemarkedet. Det samme kan du også gjøre hvis du klarer å spare hver eneste måned. Dette kan du investere i en finansportefølje og over tid så skal du se at resultatene blir bra.

 

Jeremy Miller – “Warren Buffett’s Ground Rules”

Jeremy Miller er en analytiker som har over 15 års erfaring fra finansbransjen. Han har nylig skrevet en bok om Buffetts grunnleggende prinsipper for investeringer. Han har brukt Warren Buffetts årsrapporter fra hans tidlige år, det vil si fra 1956 – 1970 og presentert hans retningslinjer. I denne perioden drev Buffett sine små partnerskap hvor han investerte penger for familie, venner og kjente. Miller snakker om dette i videoen og boka er lagt til på leselisten min.

 

Guy Spier – “The Education of a Value Investor” 

Dette foredraget er basert på Guy Spiers bok. Foredraget handler om Guy Spiers reise som investor og menneske. Han startet i et shady selskap på Wall Street, hvor han nesten ble spist opp av Wall Streets grådighet. Han gikk derfra til å etablere et liv som i større grad overlapper med hans indre karaktertbok. Han lette etter sitt Omaha og fant det i Zürich, Sveits, hvor han startet et eget investeringsfond. Snakker ærlig om misunnelse, sin reise som investor, teknikker for  bli bedre investor og de utfordringene vi har som investorer og mennesker.

 

Mohnish Pabrai -“Dhandho. Heads I win; Tails I don’t lose much”

Monish Pabrai er en investor som tenker i form av overnevnte sitat. Han søker “few bets, big bets & heads I win, tails I don´t lose much”. Han forteller om sin reise fra entrepenør innen teknologibransjen til å bli en fullblods verdiinvestor. Forteller interessante historier om The Patels i USA og hvordan Richard Branson startet Virgin Airlines. Han forteller hvordan man kan ta liten risiko og oppnå god avkastning. Han kaller det for asymmetriske bets, hvor risikoen er liten, men den potensielle avkastningen er fantastisk.

 

Mohnish Pabrai and Guy Spier in Conversation @ Google

De to overnevnte er her samlet i en felles samtale hos Google. Sammen betalte de $650 100 for en lunsj med Warren Buffett i 2008. De snakker blant annet om kloning av investeringsidéer, deres reise og hvordan de tenker rundt aksjemarkedet. De tar også i mot spørsmål fra salen.

 

Chuck Akre – Compounding Machines

Intervju med Chuck Akre som leter etter såkalte compounding machines. Det vil si, selskaper som kan forrente kapitalen din over mange år. Akre har holdt noen av selskapene i fondet sitt i 20 år. I intervjuet forteller han om spørsmål han reflekterer over i sin investeringsprosess. Han forteller om spørsmål som: Hva fører til den avkastning over tid i selskaper? Behandler ledelsen sine medinvestorer som partnere?  Har selskapet en god track record med å reinvestere den frie kontanstrømmen?


Det finnes mye bra om investeringer på YouTube, og du trenger ikke alltid søke i bøker etter informasjon. Her er i hvert fall noen videoer som har bidratt til å øke min forståelse for investeringer.

Håper du også har glede av de. 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
13.12.2016 21:28

Today we have a very special guest….