150 år med historikk: Nordiske aksjemarkeder kommer svært godt ut

Nordiske aksjemarkeder – 150 år med historikk

Studien «the return of everything» tar utgangspunkt i 150 år med historisk avkastning, og sammenligner 16 utviklede markeder. Funnene stiller nordiske aksjemarkeder i et særdeles godt lys:

  • Alle de nordiske markedene har levert en solid avkastning i perioden, og Finland ligger helt i topp med en årlig avkastning på hele 10%.

I nyere tid (1980-2015) har de nordiske markedene sammenlagt utkonkurrert alle de andre markedene i studien:

Nordiske aksjemarkeder i tiden som kommer

Historisk avkastning er naturligvis ingen forutsetning for fremtidig avkastning og mye kan endre seg i årene fremover. Uansett, gode rammebetingelser for å drive næringsvirksomhet, politisk stabilitet og en evne til å fostre opp innovative selskaper legger til rette for at Norden også kan bli interessant i årene som kommer.

Hos Nordnet finnes det en rekke nordiske fond her

Kilde: The Rate of Return on Everything, 1870–2015

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer