Pensjonskapitalbevis - PKB

Opp

Del:

Dette er pensjonskapitalbevis

Et pensjonskapitalbevis (PKB) er oppspart pensjon fra et tidligere arbeidsforhold, eller en IPS-ordning (Individuell pensjonssparing) etablert før 1. november 2017. Ved å samle pensjonskapitalbevisene dine hos Nordnet får du tilgang til et av Norges største fondsutvalg.

Nå kan du flytte pensjonskapitalbevis til Nordnet

Du har mest sannsynligvis ett eller flere pensjonskapitalbevis hvis du har jobbet i en privat bedrift. Ved å samle disse får du bedre oversikt, i tillegg til lavere kostnader og dermed mer i pensjon. Nordnet har 0 i administrasjonsgebyr – du betaler kun forvaltningskostnader i fondene du eier.

Det er gratis å flytte pensjonskapitalbevisene dine til Nordnet. Fyll ut skjemaet til høyre for å få beskjed når du kan flytte pensjonskapitalbevis til Nordnet.

Finn ut om du har flere pensjonskapitalbevis

På norskpensjon.no får du en samlet oversikto over dine antatte pensjonsrettigheter fra folketrygden, tjenestepensjonsordninger og individuelle avtaler. Her får du også oversikt over pensjonskapitalbevis du har hos andre aktører som du kan flytte til Nordnet.

Pensjonskapitalbevis hos Nordnet

Gratis å flytte pensjonskapitalbevis til Nordnet

Ingen begyr

Velg blant over 600 fond

Pensjonskapitalbevis hos Nordnet

Du bestemmer selv hvilke fond du skal spare i

Med pensjonskapitalbevis hos Nordnet kan du spare i alle våre fond, og du kan når som helst selv endre sammensettingen av fondsporteføljen din. Nordnet tilbyr over 600 fond fra en rekke norske og utenlandske fondsforvaltere. Ønsker du hjelp til å finne fond så kan du prøve Fondsrådgiveren.

Ingen faste kostnader

Det koster ingenting å opprette en konto for pensjonskapitalbevis hos Nordnet. Det er heller ingen årlige administrasjonsgebyr. Du betaler kun forvaltningskostnader i fondene du eier.

  • 0,- for flytting til Nordnet
  • 0,- i administrasjonsgebyr
  • 0,- i kjøp og salg i flere hundre fond

Utbetaling fra pensjonskapitalbeviset

Utbetaling fra pensjonskapitalen kan tidligst starte fra 62 år. Utbetaling må minimum skje over 10 år, og fram til fylte 77 år. Det kan fritt avtales en lengre utbetalingsperiode ut over dette.

NB: Små avtaler kan ha kortere utbetalingsperiode. Det er nemlig en regel om at årlig utbetaling skal være minimum 20 prosent av folketrygdens grunnbeløp (G). 

Skatt og pensjonskapitalbevis

Pensjonskapitalbevis og skatt

Det er ingen formueskatt på pensjonskapitalbevis, og ingen skatt på avkastningen før utbetalingene starter. Utbetalt beløp beskattes som pensjonsinntekt.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.