Pensjonskapitalbevis

Opp

Del:

Dette er pensjonskapitalbevis

Et pensjonskapitalbevis (PKB) er oppspart pensjon fra et tidligere arbeidsforhold, eller en IPS-ordning (Individuell pensjonssparing). Har du jobbet flere steder har du kanskje til og med flere pensjonskapitalbevis.

Ved å samle pensjonskapitalbevisene dine hos Nordnet får du tilgang til et av Norges største fondsutvalg og de laveste kostnadene. Dette betyr at du sitter igjen med mer av pengene selv.

Få beskjed når du kan flytte pensjonskapitalbevis til Nordnet

Har du jobbet i privat næringsliv og vært medlem av en pensjonsordning via jobben så har du mest sannsynligvis ett eller flere pensjonskapitalbevis. Ved å samle disse får du bedre oversikt, i tillegg til lavere kostnader og dermed mer i pensjon.

Det er gratis å flytte pensjonskapitalbevisene dine til Nordnet. Fyll ut skjemaet til høyre for å få beskjed når du kan flytte pensjonskapitalbevis til Nordnet.

Få beskjed når du kan flytte pensjonskapitalbevis

Pensjonskapitalbevis hos Nordnet

Du bestemmer selv hvilke fond du skal spare i

Du bestemmer selv hvor du ønsker å oppbevare dine pensjonskapitalbevis, og du bestemmer også selv hvordan pengene som er oppspart i pensjonskapitalbeviset skal plasseres.

Med pensjonskapitalbevis hos Nordnet kan du spare i alle våre fond, og du kan når som helst selv endre sammensettingen av fondene. Nordnet tilbyr over 450 fond fra en rekke norske og utenlandske fondsforvaltere og de aller fleste er uten kjøps- og salgsavgift. Ønsker du hjelp til å finne fond så kan du prøve den digitale rådgivningstjenesten vår Investeringsguiden.

Ingen faste kostnader

Det koster ingenting å opprette en konto for pensjonskapitalbevis hos Nordnet. Det er heller ingen løpende kontoavgifter. Forvaltningsprovisjonen i de fondene du plasserer pengene dine i er de samme som hos alle andre, og Nordnet mottar returprovisjon fra den forvalterne du har valgt å plassere pengene din hos.

  • 0,- for flytting til Nordnet og utbetaling
  • 0,- i faste årlige kostnader
  • 0,- for å bytte fond
  • 0,- i kjøp og salg i flere hundre fond

Utbetaling fra pensjonskapitalbeviset

Utbetaling fra pensjonskapitalbevis kan tidligst starte fra 62 år. Pengene er bundet til pensjonsalder, som normalt er 67 år. Utbetaling må minimum skje over 10 år, og fram til fylte 77 år. Det kan fritt avtales en lengre utbetalingsperiode ut over dette.

Skatt og pensjonskapitalbevis

Pensjonskapitalbevis og skatt

Det er ingen formueskatt på pensjonskapitalbevis, og ingen skatt på avkastningen før utbetalingene starter. Utbetalt beløp beskattes som pensjonsinntekt.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.