Gå til hovedinnhold

Hei! Hva kan vi hjelpe deg med?

Hvordan fungerer min valutakonto ved handel på utenlandske markeder?

Når du handler en aksje på en utenlandsk børs, vil handelen avregnes ulikt hvis du har en valutakonto for valutaen verdipapiret handles i eller ikke. 

  • Har du en valutakonto avregnes handelen i valutaen aksjen handles i. Du kan selv velge om og når du vil veksle den utenlandske valutaen til norske kroner. Valutakonto i annen valuta en NOK er kun tilgjengelig på en Aksje- og fondskonto. 
     
  • Har du kun en valutakonto i NOK vil alle handler automatisk regnes om til norske kroner ved handel. 
     

Eksempelvis om du handler aksjer på Stockholms børsen og har en aktiv valutakonto i SEK kan du selv velge å ha SEK tilgjengelig. Veksler du ikke, og du får en negativ saldo blir du belastet med utlånsrente, selv om du har tilsvarende beløp tilgjengelig på en annen valutakonto. For å unngå utlånsrente kan du veksle mellom valutakontoene dine. 

Når du er inne på din valutakonto kan du velge å gjennomføre valutaveksling på to metoder: 

1. Veksle alt 

Da veksles hele beløpet i den utenlandske valutaen til norske kroner. 

Hvis du ikke ønsker en posisjon i den utenlandske valutaen bruker du "Veksle alt". Merk at du må vente til oppgjørsdag før du veksler ved salg for å unngå renter i respektiv valuta. Ved kjøp kan du veksle samme dag uten å bli belastet med renten, men man må være oppmerksom på at kurtasjen trekke dagen etter handel i den respektive valutaen. 

2. Veksle valuta

Du velger da hvilken valuta som skal kjøpes og selges, samt fra hvilken valuta du ønsker å veksle. Denne funksjonen egner seg om du ønsker å veksle deler av et beløp eller ønsker å ta en posisjon i en valuta. 

 

MerkVed handel i utenlandske fond eller ETF`er gjennom spareavtale vil det alltid skje en automatisk veksling, uavhengig om du har aktivert valutakonto for gjeldende valuta eller ikke. 
 

 

Svarte dette på spørsmålet ditt?

Tilbake