Gå til hovedinnhold

Vår strategi

Vår strategi under Investor NM er å investere i et godt utvalg av hva som tilbys, altså ulike markeder, ulike underliggende, råvarer, aksjer og indeks fra de ulike emittentene. Dette gjør vi for å vise investorer hvor enkelt det er å få tilgang til et mangfold av investeringsmuligheter. Ettersom vi ligger på ca 7 % avkastning halvveis i konkurransen så får vi si at målet er å ha mer enn 10 % avkastning når konkurransen er over.

Risikoen i porteføljen har vi holdt nede ved å ha long- og shortposisjoner mot hverandre, og har nesten hele tiden jobbet med ulike hedger og hatt stop losser i de tilfeller markedet har gått imot oss. Vi har ikke, og kommer ikke til å gå all-in i kamikaze-bets som kan gi en enorm utvikling eller nulle ut depotverdien. Produktene har kraftige gearingeffekter så det er viktig å ha risiko i bakhodet hele tiden når man jobber med disse produktene. I vår portefølje viser vi at at man kan investere i disse produktene, men fortsatt ha god spredning av risiko. For å illustrere hvor fort det kan gå så er det bare å gå tilbake til vår oljeshort som gikk 25 % på noen dager, da produktet vi brukte gikk mer enn sju ganger utviklingen på oljen. Vi fikk en kickstart på porteføljen, og det illustrerer veldig godt kraften i produktet.

Vi holder øynene åpne etter nye investeringer, og kommer tilbake med en kommentar når vi gjør neste endring.

TIPS! Ønsker du å lære mer om gearede produkter kan du gjøre det i Nordnets gratis serie med web-kurs i trading. Se del 2 “Gearede produkter” her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer