Gå til hovedinnhold

Ukesrapport (UKE 17) – Børsgruppen Aktie

Generelt:

De største indeksene i verden endte flate til beskjedent lavere i forrige uke da markedet reagerte på den tyngste strømmen av inntjeningsrapporter for sesongen. Hovedindeksen endte derimot noe høyere i løpet av uken. Avance Gas hadde en tøff uke med en nedgang på 7%, hovedsakelig grunnet en nedgradering av LPG-sektoren fra DnB markets. Dette resulterte i at porteføljen falt litt tilbake.

Den europeiske sentralbanken valgte på torsdag å holde pengepolitikken uforandret, noe som første til at avkastningen på kjerne-eurosone obligasjonene sank. Vi ser på uttalelsene fra sentralbanksjefen i eurosonen som ledetegn for hvilken vei økonomien i Europa kommer til å gå.

Videre har Norges Bank rentemøte den kommende torsdag, og selv om det er forventet at rentene skal holdes uforandret vil vi følge nøye med på talen til Øystein Olsen i vente om å høre indikasjoner eller tegn for hvilken retning sentralbanken tror norsk økonomi vil bevege seg. Lave renter har ført til et høyt opptak av lån i de siste periodene og vi ser at norske husholdninger fortsetter å sterk gjeldsvekst. Vi mener at denne gjeldsveksten ikke er bærekraftig i det lange løp og at en vedvarende ekspansiv pengepolitikk vil ha sterke konsekvenser for næringslivet i fremtiden. 

www.borsgruppen.com

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer