Gå til hovedinnhold

Tidligere teknologifond-favoritt på kjøpstoppen

Våre fondskunder fortsatte å nettokjøpe aksjefond i april. DNB Teknologi og globale indeksfond var på kjøpstoppen. Fornybarfond selges.

April var nok en sterk børsmåned, og våre fondskunder viser ingen tegn til høydeskrekk.

Nordnets privatkunder nettokjøpte fond for 542 millioner kroner i april. Aksjefond ble nettokjøpt for 467 millioner kroner. Rentefond ble nettokjøpt for 74 millioner, mens kombinasjonsfond ble nettokjøpt for 1 million. (Merk: Disse tallene inkluderer ikke tilflyttede midler til egen pensjonskonto i Nordnet, som ble lansert 1. februar.)

Sterk april på verdens børser

Verdensindeksen steg med tre prosent i april, godt hjulpet av USA-børsene som steg med hele fem prosent (målt ved S&P500-indeksen). Her hjemme steg Oslo Børs med rundt tre prosent.

Pause i oppgangen for lange renter, gode kvartalstall fra store amerikanske selskaper, rekordstore stimuleringspakker til USAs befolkning samt en gradvis gjenåpning av samfunnet bidro til økt optimisme blant aksjeinvestorer i april.

Rotasjonen fra vekst- til verdiselskaper, som vi har sett de siste månedene, stoppet opp i april. Det kan nok tilskrives at de lange rentene ikke steg videre denne måneden. Den teknologi- og veksttunge Nasdaq-indeksen nådde ny all-time-high i april.

DNB Teknologi og globale indeksfond mest kjøpt

På kjøpstoppen troner nok en gang DNB Teknologi, som har fått et comeback i 2021, med en overvekt av defensive IT-selskaper.

Dette fondet har gitt mindreavkastning målt mot teknologiindeksen de to siste årene, som følge av at fondet har satset på defensive teknologiselskaper samt upopulære og «billige» telecomselskaper, typisk verdiselskaper. Renteoppgangen har gitt disse defensive IT-selskapene medvind i år, og fondet har hatt god meravkastning det siste halvåret. Så langt i år er DNB Teknologi det mest kjøpte blant Nordnets kunder.

Tre globale indeksfond er også blant de ti mest kjøpte fondene.

Et globalt indeksfond inneholder knappe 1600 ulike selskaper fra 23 land. De største er Apple, Microsoft, Amazon, Facebook og Google. Dette fem er vekstaksjer, men lenger ned på listen finner du en rekke verdiaksjer, som JP Morgan Chase, Johnson & Johnson, Berkshire Hathaway og Exxon Mobil. Et globalt indeksfond er faktisk en god blanding mellom verdi og vekst, og vil være et godt langsiktig valg uansett rentenivå.

Også i april domineres listen over de mest nettosolgte fondene av fornybarfond og teknologifond, som har blitt rammet av økte langrenter de siste månedene.

TOPP 10 NETTOKJØPTE FOND I  APRIL:TOPP 10 NETTOSOLGTE FOND I  APRIL:
DNB TEKNOLOGIHANDELSBANKEN BÆREKRAFTIG ENERGI
NORDNET INDEKSFOND GLOBALSTOREBRAND FORNYBAR ENERGI
KLP AKSJEGLOBAL INDEKS VTHEMATICA FUTURE MOBILITY
ODIN SVERIGEBGF NEXT GENERATION TECHNOLOGY
NORDNET INDEXFOND SVERIGEDNB SMB
LANDKREDITT UTBYTTEBLACK ROCK WORLD TECHNOLOGY
DNB GLOBAL INDEKSMSDW INVF US GROWTH FUND
FIRST VERITASDNB GRØNT NORDEN
HEIMDAL HØYRENTEJPMORGAN CHINA FUND
NORDNET INDEKSFOND NORGESTOREBRAND VEKST

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
3 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Mats Rekdal
Mats Rekdal
20.05.2021 13:00

Hei

Har nylig kjøpt en god porsjon Nordnet indeksfond Global.

Ser at det fondet er vurdert til 6 på risikoskalaen, mens andre globale indeksfond ligger på 5.
Et det noen grunn til at det skal være forskjell?

Nils
Nils
06.05.2021 11:38

Tenk å betale 0.30% for et globalt indeksfond. Snakk om å bli flådd