Gå til hovedinnhold

Lær å bygge din egen portefølje – DNB Asset Management

Onsdag 1. mars hadde vi i Nordnet besøk av porteføljeforvalter Torje Gundersen fra DNB Asset Management. Torje jobber daglig med tactical asset allocation, eller taktisk aktivaallokering. Det handler mye om makroanalyse og markedstiming på aktivaklassenivå.

Med taktisk aktivaallokering er hensikten å finne ut av:

  • Hvilken type aktiva skal du ha til hvilken tid?
  • Hvor stor andel skal du ha i aksjer og hvor stor andel skal du ha i renter?
  • Hva gjør du med porteføljen din dersom markedet stiger eller faller mye?

Regjeringen har nå foreslått at aksjeandelen til Oljefondet økes fra 62,5 til 70 prosent. Det betyr at renteandelen kan komme til å bli lavere enn den har vært på lenge. En grunn til dette kan være at renter ligger på sitt laveste på flere tiår. Obligasjoner vil påvirkes negativt dersom rentene begynner å gå opp. Aksjer har en høyere forventet avkastning enn obligasjoner og dermed vil dette bidra til at fondet har større kjøpekraft.

I opptaket under kan du lære mer om hvordan du som investor kan bruke både strategisk og taktisk aktivaallokering i din portefølje. Torje viser hvordan han jobber med strategisk og taktisk aktivaallokering på større porteføljer i DNB. Han går igjennom hvordan du kan gjøre rebalansering av din portefølje for å styre din risiko og opprettholde den vekten du ønsker på din portefølje.

Se opptaket av nettmøtet Lær å bygge din egen portefølje

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
10.03.2017 15:02

Er det mulig å laste ned presentasjonen som en PDF ?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
10.03.2017 15:47

Hei Jon. Vi har svart deg på meldingen du sendte 🙂 /Pernille