Gå til hovedinnhold
Nettleseren du benytter deg av, støttes ikke lenger av Nordnet. Klikk her for å se hvilke nettlesere vi støtter og anbefaler at du bruker.

Slik finner du din neste investering på Shareville

Investeringsnettverket Shareville består i dag av over 250 000 medlemmer og 170 000 porteføljer med minst et verdipapir. Her kan du lese om noen av funksjonene som kan hjelpe deg med å finne din neste investering.

For å delta på Shareville må du ha konto hos Nordnet. Du kan enkelt opprette en konto og komme i gang. Deltagelse på Sharevile er naturligvis kostnadsfritt.

Følg diskusjonene i populære grupper

I grupper kan du finne likesinnede å diskuterer med. Noen grupper diskuterer børsen generelt, mens andre er mer nisje-baserte. Nedenfor ser du fem populære grupper og medlemmenes største innehav.

Se også: De 9 mest aktive gruppene på Shareville

Finn populære profiler

Med over 250 000 medlemmer er det ikke lett å finne ut hvilke profiler man skal følge. Her kan du lese mer om verktøyene som kan hjelpe deg med dette:

Toppmedlemmene med høyest avkastning

Blant våre toppmedlemmer kan du se profilene med høyest avkastning over en viss periode. Med verktøyet kan du velge ulike kriterier for hvilke medlemmer som skal synes i topplisten: minimum antall instrument, hvor høy aktivitet medlemmene har og hvilket land personen er fra.

Porteføljescreener

Ønsker du å søke opp profiler som har et konkret verdipapir eller andre kriterier kan du benytte deg av porteføljescreeneren. I tillegg til å søke opp konkrete verdipapir kan du også velge antallet stjerner, land, antall innehav og antall handler.

Se hva toppmedlemmene kjøper og selger

Topplisten Shareville Relax Nordic viser hvordan den beste tidelen av Sharevilles nordiske medlemmer har handlet den siste måneden. For å unngå de som liker å ta høy risiko baseres utvalget på de porteføljene som har hatt best risikojustert avkastning det siste året. Listen med mest populære innehav inkluderer de aksjene som fleste toppmedlemmer har i sin portefølje akkurat nå. Når det gjelder flikene Kjøp siste måneden og Salg siste måneden baseres utvalget på nettokjøp og salg blant toppmedlemmene. Nettokjøp innebærer at aksjen har blitt kjøpt mer enn den har blitt solgt og omvendt.

Det er verdt å merke at vi har flere medlemmer i Sverige og Finland enn vi har i Danmark og Norge, noe som kommer til å påvirke den totale nordiske listen. Vil du se de mest kjøpte og solgte aksjene blant toppmedlemmer i et land kan du gjøre det ved å trykke på pilen til høyre og velge et land i listen.

Se også: Følg med på Shareville og la meg bli din “managing partner”

Bruker du Shareville i dag og gjør du det for for å finne vinnerakjser? Kommenter gjerne nedenfor.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
13.12.2019 16:41

Denne oppdateringen av systemet var bra altså! Så mye mer informativt nå. For dere som ikke har fått det med seg, klikk på en link til et verdipapir på Nordnet.