Shorthandel på 1-2-3

Shorthandel lar deg tjene penger på at en aksje eller råvare faller i verdi. Dette fungerer ved at du låner aksjer av en tredjepart for å selge dem i markedet i håp om å kjøpe dem tilbake til en lavere pris i fremtiden.

Dette er shorthandel

I praksis finnes det grovt sett to måter å shorte på for privatinvestorer:

  1. Du kan låne aksjer som nevnt over ved å selge aksjer du ikke eier
  2. Du kan benytte deg av derivater hvor låneprosessen er bygget inn i produktet. ETPer for shorthandel har som regel en innebygget gearing-effekt som gjør at du også oppnår høyere eksponering enn om du hadde investert direkte i underliggende aksje.

Begge disse formene for shorthandel er tilgjengelig hos oss i Nordnet.

Shorting av underliggende aksje

Vi har utvidet tilbudet av aksjer tilgjengelig for short. Du kan se listen her.

Aksjene du finner i denne listen er som regel alltid tilgjengelig for short så lenge de ligger i listen. Listen blir forøvrig løpende oppdatert. Du kan ta short-posisjoner ved å selge aksjer du ikke eier fra Nordnet-kontoen din (forutsatt at du har de nødvendige avtalene på plass). Ønsker du å shorte aksjer du ikke finner i listen, kan du kontakte meglerne våre på 23 33 30 23 (tastevalg 1).

Ved ordinær shorthandel er det teoretisk ubegrenset risiko i den forstand at det ikke finnes noen begrensning for hvor mye en aksje kan stige i verdi. Dette innebærer at du kan tape mer penger enn du har investert, og du må derfor ha en belåningsavtale og shorthandelsavtale på plass.

Shorting ved bruk av børsnoterte produkter (ETPer)

Ved shorting gjennom ETP`er kan du ikke tape mer penger enn du har investert, samtidig som du kan oppnå svært høy gearing. Dette kan være en litt tryggere variant dersom du vurderer å ta din første short-posisjon.

Nordnet tilbyr vi kurtasjefri derivathandel for handelsbeløp over 1000 NOK/SEK/DKK eller 100 EUR i våre egne børnoterte produkter. Disse produktene har vi samlet kalt Nordnet Markets. Her får du et bredt utvalg av ETPer med aksjer, råvarer og valuta som underliggende. Her kan du ta short-posisjoner i et stort utvalg av underliggende verdipapir. I NOK tilbyr vi produktene Bull&Bear og Mini Futures.

Les mer om Bull&Bear og Mini Futures

Ved shorting gjennom ETPen som tilbys igjennom kan du ikke tape mer penger enn du har investert, samtidig som du kan oppnå svært høy gearing. Dette kan være en litt tryggere variant dersom du vurderer å ta din første short-posisjon.

For mer informasjon om belåning og shorthandel kan du lese på informasjonssiden for belåning eller på Kundeservice-siden vår.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer