Gå til hovedinnhold

Shareville – Investeringsnivå?

Med over 50 000 medlemmer som nå deler porteføljen sin på Shareville har vi vanlige investorer endelig fått en plattform for å dele kunnskap. Man blir inspirert av porteføljene som har ekstrem høy avkastning, men hvor investert er disse personene i markedet? Ofte består disse porteføljene av meget få aksjer med veldig høy risiko. Jeg mener det derfor er på tide å begynne å måle porteføljene på andre måter enn bare avkastning. Har man 70% avkastning på 3 måneder, men bare har investert 5000 kr i markedet, kan personen ikke sies å være særlig investert i markedet.

En indikasjon på hvor investert en person er i markedet er selve investeringsnivået, hvor mye de har investert. Har man mye penger investert i aksjemarkedet tar man som regel lavere risiko sammenlignet med enn person som har 5000 kr i høyrisiko aksjer. Dermed vil investeringsnivået til en person være et nyttig verktøy når du skal se på andre sine porteføljer på Shareville.

Andre brukere vil fortsatt ikke kunne se hvor mye du har investert i markedet, men de vil få en viss pekepinn, dette for å vurdere tyngden av din portefølje. Videre foreslår jeg at investeringsnivå vil være en innstilling man kan velge å skru av i innstillingene.

Jeg lufter bare mine idéer og tanker, hva synes du om å innføre dette som et ekstra verktøy på Shareville?

 

Følg meg gjerne på Shareville – rlasse

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
9 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
03.07.2015 22:14

Om en investerer 5.000 eller 5.000.0000 er relativt ubetydelig da vi ikke vet hvordan økonomien til den personen er. Røkke tar ikke høy risiko bare for han investerer 5mill i et selskap, men en student som sitter igjen med kr 500,- på slutten av måneden tar kanskje høy risiko ved å investere kr 5.000,- i et selskap. Hvor mye penger en investerer sier dermed ingenting om noenting egentlig. Og hvorfor kaller du det investeringsnivået? Hva er et investeringsnivå? Tidsperspektive som noen nevner er hva som er viktig. Hvem som klarer å oppnå høy avkastning jevnt over flere år. Uavhengig av… Les mer »

Gjest
Gjest
05.06.2015 14:56

Takk for spennende ideer! Alle forslag som hjelper oss å fremheve de seriøse porteføljene på Shareville er gull verdt for oss. På Shareville har vi lyst til å vise en indikasjon på hvor stor en portefølje er, men vi må finne ut hvordan vi kan løse dette på en god måte. Vi har ikke funnet det ennå dessverre. Som bank er det flere ting Nordnet må passe på i denne saken som kundenes sikkerhet, bankenes taushetsplikt og personopplysningsloven, men vi fortsetter å lete etter en løsning! Takk for at dere hjelper oss med forslag. /Josephine Amlé, Forretningsutvikler Nordnet

Gjest
Gjest
29.05.2015 15:14

Ja. Jeg savner også muligheter for å se tidsaspektet når det gjelder avkastning. 50% over tre år er mindre imponerende enn 50% på et par måneder. Uansett beløp.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
29.05.2015 15:16

Presisjon: per verdipapir var det jeg da mente. For hele porteføljen har vi jo grafene.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
05.06.2015 14:44

Hei Ørnulf! Snakket med Shareville teamet og tidsaspektet på investeringer er noe de har veldig lyst til å legge til. Det er ikke topp prioritet nå, siden de jobber med å legge til fond på Shareville og mobilapp for Shareville, men forhåpentligvis snart. /Josephine Amlé, Forretningsutvikler Nordnet

Gjest
Gjest
29.05.2015 14:13

det var en her på kontoret som mente det i fullt alvor at de som ikke var politisk aktive og heller ikke fulgte godt med, ikke burde ha stemmerett for de var for useriøse. forstår frustrasjonen( til de fleste av oss som ikke får noe bra avkastning) over de som fx har doblet sine penger. men de har da vitterlig gjort dette! taper de alt neste mnd ja så ser vi det også! kunne jo rangere de som har mest belåning osv. Kan forfølge dette videre med mer eller mindre morsomme parameter… vet ikke hvor morsomt jeg ville synes det… Les mer »

Gjest
Gjest
28.05.2015 16:53

Svært interessant tanke! Det vil avdekke seriøsitet hos mange av investorene.
Problemet Marcus beskriver kan sikkert omgås. F.eks. kan invsteringsnivåene overlappe. Den nøyaktige grensen kan variere fra uke til uke med et tilfeldig tall innenfor overlappingen.
Eller man skrur det bare av om man ikke vil røpe investeringsnivået.

Gjest
Gjest
28.05.2015 15:31

Jag gillar tanken, men ser ett problem när någon passerar en gräns mellan investeringsnivåer. Precis när en användare ändrar nivå kommer man veta exakt hur mycket som är investerat.

Gjest
Gjest
28.05.2015 12:48

Veldig bra forslag, savner noe slikt jeg også som viser seriøsiteten på porteføljen.