Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Slik finner Odin Global vinneraksjene

Forvalter i Odin Global, Oddbjørn Dybvad, er gjest i #pengepodden-studio! Vår spareøkonom Bjørn Erik er programleder.

Odin Global har slått verdensindeksen på både 1, 3, 5 og 10 års sikt. Oddbjørn forteller om hvordan han har klart denne bragden. Investeringsstrategien gjennomgås, aksjeporteføljen diskuteres og til slutt gir Oddbjørn noen tips til fondssparerne.

(f.v. Forvalter i Odin Global, Oddbjørn Dybvad, Spareøkonom Bjørn Erik Sættem)

En verdiskapende investeringsstrategi

(fra 05:04) Odin er kjent for å være en langsiktig verdiinvestor. Oddbjørn forteller at han og kollegene ser etter selskaper med dyktig ledelse, som har god drift og en sterk konkurranseposisjon. Porteføljen har en turnover på kun 10 %, som betyr at gjennomsnittlig eiertid for en aksje er hele 10 år.

Bjørn Erik poengterer at porteføljen til Odin Global har en gjennomsnittlig PE på 21, mot rundt 16 for verdensindeksen. Dette rimer ikke helt med å være en verdiinvestor som kjøper billige aksjer, spør han. Hør hva Oddbjørn svarer.

Porteføljen: 25 aksjer, overvekt i industrisektoren og SMB

(fra 24:13) Odin Global avviker betydelig fra verdensindeksen, og har derfor en høy «active share». Dette synes godt på bransjefordelingen, hvor hele 40 % forvaltningskapitalen på syv milliarder er plassert i industrisektoren. Fondet har for øvrig investert like mye i britiske selskaper som i amerikanske. Hør hvorfor Oddbjørn har skrudd sammen en slik portefølje.

Fondet har stort sett ligget unna de suksessfulle Faang-aksjene – Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google – med unntak av sistnevnte. Likevel har fondet slått verdensindeksen. Det er en prestasjon! Oddbjørn forklarer hvorfor han har valgt å ikke investere i flere av Faang-aksjene.

Når bør du bytte ut et fond som leverer mindreavkastning?

(fra 36:01) Bjørn Erik lurer på hvor tålmodig og langsiktig fondskunder bør være dersom en fondsforvalter leverer mindreavkastning i ett, to eller tre år. Oddbjørn mener at de fleste bør bruke mer tid i forkant av et fondsvalg for å analysere fondet, og mindre tid i etterkant for å følge med på utviklingen. Er du enig med investeringsstrategien til forvalteren og han holder seg til denne, bør du ha større tålmodighet.

Avslutningsvis får du høre hva Oddbjørn tror om markedsutviklingen fremover, samt hvor han har investert sine egne sparepenger.

Hør forrige episode av #pengepoddenher:Slik ser ekspertenes aksjeporteføljer ut

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer