Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Q&A om børsuro, fond, aksjer og pensjon

I denne episoden av #pengepodden svarer Bjørn Erik og Mads på en rekke spørsmål fra lytterne. De dekker ulike temaer som om du bør selge eller kjøpe aksjer og fond nå som børsene faller, utsiktene til fornybar-sektoren, gearede ETFer, rentefond i US dollar, utsikter til enkeltaksjer som Mowi og finske Kone, samt pensjonssparing.

Lytt til episoden.

Del 1: Fond og sparing – disse spørsmålene besvares:

 • Tror mange er bekymret for sine investeringer og sparepenger. Forklar gjerne hvorfor det akkurat nå er lurt med nettopp investeringer/sparing.
 • Finnes det en fond/ETF/ETN som følger det norske boligmarkedet?
 • Jeg har arvet et syvsifret beløp og skal plassere disse, men ønsker ikke for høy risiko.
 • Hva tror dere om fornybar energi-sektoren fremover?
 • Spørsmål: Roger solgte seg jo ut av en av sine favorittaksjer, Equinor, tidligere i år. Når vil dere selge en annen favorittaksje, Mowi?
 • Når kan jeg flytte KLP-indeksfondene mine tilbake til Nordnet? Venter på at dere skal matche plattformavgiften til DNB, Nordea, Sbanken etc.
 • Hva tenker dere om gearede ETFer som TQQQ (Nasdaq 100 x 3) som en langsiktig investering nå?
 • I resten av verden er vanlige fond på vei ut, mens ETFer er det nye vanlige spareproduktet. Tror dere vi også er på vei dit?
 • Når skal Nordnet tilby DRIP (dividend reinvestment plan)?
 • Hvilke spareprodukter tilbyr Nordnet som gir eksponering mot dollar, men ikke mot Børs?

Del 2: Pensjon og pensjonssparing – disse spørsmålene besvares:

 • (fra 41:48) Hva tenker dere om dedikert pensjonssparing vs. å ikke låse sparemidlene i pensjonsordninger?
 • Hva er beste kontotype til personlig pensjonssparing?
 • Hva tenker dere om IPS (individuell pensjonssparing) når man er 27 år, har boliglån og studielån.

Disse to spørsmålene blir også besvart på slutten:

 • Kan dere snakke litt om sparing/investering av overskudd i Aksje- og fondskonto for små og mellomstore bedrifter?
 • Lurer på hva dere tenker om det finske selskapet KONE?

Abonner via RSS

Abonner via Acast

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
18.05.2022 15:19

Hei, Jeg er relativt ny i dette gamet og benytter meg derfor mye av anbefalinger fra analytikere (DNB så langt). De aksjene jeg har valgt ut kan vel sies å ha bommet ganske kraftig så langt. Finnes det en side eller App som tar for seg hvor dyktige og treffsikre hver analytiker faktisk er? Hadde vært gøy å sett hvor ofte de justerer kursmålene og hvor ofte kjøpsanbefalingene er gått i pluss etter f.eks 6 mnd. Virker for min del som bare er å anbefale en aksje også bare redusere kursmålet ettersom f.eks aksjen faller i verdi, ut ifra dette… Les mer »

Gjest
Gjest
14.05.2022 15:34

Hei Kan ikke Roger svare litt grundigere i en podcast på hvorfor han har solgt melkekua si? (Equinor og Aker BP) Ville det ikke vært mer nærliggende å selge lakseselskaper som var rekordhøyt priset for litt siden nå? Det er jo mye større utfordringer i den bransjen med hardere konkurranse og rivende utvikling, enn i Olje og gass. Oppdrettslaks er jo dessuten en luksusvare og kan ofres lenge før olje og gass ved en kommende renteoppgang og mulig resesjon. Å bytte ut Aker BP til fordel for Banana airlines og panteselskaper høres på meg helt villt ut ;-p Men det… Les mer »