Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Jubileumsepisode med tidligere investeringsøkonom Tom Hauglund

Tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund er på besøk i denne jubileumsepisoden av #pengepodden. Det er utrolig at vi nå passerer episode nr. 200 av #pengepodden! Vi ønsker å takke alle dere lyttere som har vært med oss på denne reisen, uten dere hadde vi ikke kunne holdt det gående. Fortsett å sende inn spørsmål på blogg, twitter og i andre sosiale kanaler hvor vi er tilgjengelig 🙂

I denne episoden får du blant annet høre mer om hvordan Tom styrer hverdagen som fulltidstrader, og hvordan han utnytter svingningene i markedet til sin fordel. Du får også høre mer om hvilke andre faktorer han mener er viktig for å lykkes som trader. Både Mads og Tom er enige i at yrket som trader er et av de vanskeligste du kan ha, som følge av psykologisk press på seg selv og fra markedet ellers. Videre får du vite mer om markedet generelt, og Tom går nærmere inn på hva han tenker om utviklingen fremover.

Hvordan ser en aksjetraders hverdag ut?

(fra 02:07) Du får vite mer om hvordan Tom sin typiske trading-hverdag ser ut. Det å trade aksjer blir en livsstil, og Tom jobber og ånder markedet, noe som er tøft å bære i perioder hvor markedet er mot deg. Videre forteller Tom kronologisk hvordan han starter dagen, med en sjekkliste på ulike parametere. Dette gjør at han tidlig kan danne seg et bilde av «dagens marked». De går også igjennom et viktig element som innebærer å kunne å nullstille seg fra markedet i perioder, rett og slett for å komme tilbake med nye syn og tanker. Trading er et psykologisk spill, som krever ekstremt fokus over tid, derav er det også viktig å distansere seg for å hente ny inspirasjon og ideer.

Hvordan ser strategien til Tom ut?

(fra 15:30) Videre snakker Tom om sin strategi i markedet. Tom er konsentrert i sine aksjer, og sørger for å kunne sine case veldig godt fundamentalt. Han gjør grundige fundamentale analyser, og kjenner selskapene ut og inn. Både når det gjelder ordrebok, reaksjoner på nyheter og andre selskapsspesifikke hendelser som påvirker utviklingen i aksjene.

En annen viktig faktor som er meget viktig som trader er å ha evnen til å nullstille seg. Man er nødt til å gå inn i markedet hver dag som en «ny mann» med klare tanker og ta de mulighetene som markedet gir deg. Tom gir også innspill til interessante vinklinger og regneøvelser man kan gjøre på oljeselskaper. Dette er et resultat av hans måte å jobbe med nye case på. Tom har flere kontakter å sparre med for å til slutt gjøre seg opp en mening.

Videre snakker Tom om moment-trading og hans forhold til ulike markedsbevegelser. Her kommer også gutta inn på viktigheten av timing, og det å håndtere risiko. Det å «passe på» pengene sine er noe av det viktigste en trader gjør.

Slik ser markedet ut

(fra 45:40) På generelt grunnlag har Tom et litt negativt syn på markedet – han trekker frem eksempler fra blant annet FANG-aksjene, der markedet er veldig negativt om selskapene ikke guider etter hva markedet venter.

Videre snakker gutta om Apple, og Tom begrunner hvorfor han mener selskapet må være forsiktige med prisstrategien de fører. Dette kan bli avgjørende fremover, og vi ser også dette i aksjen, som har falt kraftig siste tiden, etter kvartalsrapporten som ble lagt frem tidligere denne måneden.

Avslutningsvis snakker får du høre mer om globale vekstutsikter og oljeprisen – dette er noe som Tom har mye kunnskap om.

Hør forrige episode av #pengepodden sparing: Nytt nordisk aksjefond i Gambak-familien 

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
19.11.2018 10:32

Siden Tom er så god kompis med Egil Spetalen, så må det være en mulighet å få han som gjest?
Kanskje han er mer snakkesalig enn broren 🙂