Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 141 – Ny spareøkonom, børskorreksjon & 100 % aksjer til du dør

Møt Nordnets nye spareøkonom

Vår flunkende nye spareøkonom er på plass i denne episoden av #pengepodden. Du får høre om Bjørn Eriks bakgrunn og hva han ønsker å oppnå i rollen som spareøkonom. Han gir dere også et kort innblikk i hans karriere innen media og kommunikasjon, med talehandicap. Hør også mer om hva Anders tenker om ansettelsen og den reisen Nordnet nå legger ut på, når pensjonsmarkedet står for tur. Mange av dere har allerede etterspurt mer innhold og opplæring om fond og langsiktige sparing, dette skal det bli mer om nå som spareøkonomen på plass.

Frykten er tilbake – hvordan forholde seg til børskorreksjoner?

(Fra 09:21) De siste dagene har frykten nådd aksjemarkedet igjen, og vi opplever for første gang på flere år et til dels kraftig børsfall. I slike sammenhenger er det mange sparere som lurer på hva de skal gjøre og hvordan skal de tenke når de ser sparepengene falle i verdi. Nå får du virkelig testet risikoviljen din og hvor stor aksjeandel som passer for deg. Bjørn Erik deler hans beste sparetips og hva som er viktig å huske på når børsuroen herjer. Står vi overfor et krakk eller er dette bare en korreksjon? Hør hva Bjørn Erik og Anders mener om børsuroen i denne episoden av #pengepodden.


Bilde: Anders roper, mens Bjørn mener pilen kommer til å gå oppover. 

Den nye spareøkonomens filosofi og prinsipper for smartere sparing

(Fra 18:30) Hør hva Bjørn Erik mener er de viktigeste grunnprinsippene for langsiktig sparing, og hvordan du kan skape solid avkastning over tid. Du får også høre mer om det som omtales som den eneste gratis lunsjen i finansmarkedene, hvorfor det er viktig å ha en plan og hvordan du kan fjerne timing-risikoen i markedet. Bjørn Erik er hakket mer offensiv enn andre eksperter. Han mener at du må tørre å ha høyere aksjeandel i porteføljen enn de fleste anbefaler – spesielt når du sparer til pensjon. For å sette dette på spissen diskuterer de konseptet «100 prosent aksjer til du dør».

Pensjonskapitalbevis er sparepengene dine

(Fra 31:20) Den nye spareøkonomen er godt bevandret innenfor det store temaet pensjon, noe som passer bra siden vi denne uken åpner opp for at kunder kan flytte pensjonskapitalbevis til Nordnet. Bjørn Erik forklarer hva et pensjonskapitalbevis (PKB) er, hvordan du kan ta grep om PKB’ene dine og hvorfor det er viktig at du gjør nettopp dette.

Hør også episode 89 av #pengepodden: Så mye må du spare til pensjon og dette bør du investere i

Betale ned på boliglån eller spare i rentefond?

(Fra 36:30) Vi har tatt med oss ett lytterspørsmål fra Kenneth i dagens episode, dette spørsmålet er relevant for mange. Skal du betale ned på boliglånet eller skal du spare i obligasjoner/renter, som en del av porteføljen din? Hør hva Anders og Bjørn Erik ville gjort.

Avslutningsvis i dagens episode avslører Anders og Bjørn Erik at det jobbes med å få på plass en ny podcast fra Nordnet. Podcasten skal handle mer om fond, langsiktig sparing og pensjon. Del gjerne tankene og ideene dine til aktuelle temaer i kommentarfeltet.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer