Gå til hovedinnhold

Oppsummering av rapportperioden fra Pinpoint Estimates

Nå har vi lagt enda en rapportsesong bak oss, og som vanlig har vi sammenstilt dataene og funnet mange interessante innsikter. Blant annet merker vi oss at dette var det første kvartalet på lenge hvor kursreaksjonene ved overgåtte forventninger (+3,8%) var større enn kursreaksjonene når forventningene ikke ble innfridd (-3,7%).

Et kvartal med lav vekst

Den gjennomsnittlige omsetningsveksten i kvartalet endte på +3,5%, som var lavere enn de ventede +5,9% og lavere enn de siste årene. I løpet av kvartalet økte selskapene sine resultater med i gjennomsnitt +5,4%, noe som var i tråd med forventningene og høyere enn omsetningsveksten. Dette tyder på en viss forbedring av marginene.

Utfall vs forventninger

Under det første kvartalet rapporterte en større andel selskaper lavere omsetning enn forventet (33%) sammenlignet med andelen som overgikk forventningene (15%). Sammenlignet med tidligere rapportperioder var andelen “miss” noe høyere enn gjennomsnittet.

Resultatene avviker vanligvis mer fra forventningene enn omsetningen. Under kvartalet var utfallet lavere enn ventet i 50% av tilfellene, likt forrige rapportperiode. Andelen selskaper som overrasket positivt på resultatet økte fra 29% forrige rapportperiode til 34% i Q1’24.

Utfall per liste

Rapportreaksjoner

Dette kvartalet observerte vi en trendendring, der den gjennomsnittlige kursreaksjonen ved positive overraskelser (beat) var større enn ved negative overraskelser (miss) (+3,8% mot -3,7%). Dette skiller seg fra tidligere kvartaler hvor negative kursreaksjoner har vært større enn de positive. Vi kan også konstatere at kursreaksjoner på over 5% på rapportdagen ikke er uvanlig. Flertallet av kursreaksjonene (51%) var faktisk større enn 5% i absolutte termer, og 18% av reaksjonene var større enn 10%.

Populære selskaper før Q2-rapportene

Allerede nå har det begynt å komme inn estimater på plattformen for de nordiske selskapenes Q2-rapporter. Her er noen av selskapene investorene viser interesse for. Klikk deg videre til selskapenes sider på Pinpoint for å se forventningene i forkant av rapportene:

Vi takker for dette kvartalet og ønsker alle lesere lykke til i neste rapporteringsperiode!

Pinpoint Estimates er en åpen plattform som samler estimater fra investorer og analytikere før børsnoterte selskapers kvartals- og årsrapporter. Bidragsyterne er verifiserte med BankID og tildeles ulik vekt i konsensusen basert på deres tidligere treffsikkerhet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer