Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Positiv start på resultatsesongen bidro til børsoppgang i USA og Asia

Positive resultater fra en rekke store selskaper bidro til børsoppgang i USA onsdag. Inflasjonstallene derimot, kom inn på den “høye” siden. Positivt driv også i Asia i natt.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,7%, eller innenfor intervallet [0,5, 0,9]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,3 prosent i snitt i går.

Positive resultater fra en rekke store selskaper bidro til børsoppgang i USA onsdag. Inflasjonstallene derimot, kom inn på den “høye” siden. Dvs. den underliggende prisveksten i amerikansk økonomien er på fire prosent, som er det dobbelte av sentralbankens langsiktige mål på to prosent. Mao. såfremt inflasjonen ikke kommer ned på kort/mellomlang sikt vil Fed (den amerikanske sentralbanken) måtte heve styringsrenten (Fed Funds Rate) tidligere enn antatt. Høyere renter er isolert sett negativt for aksjemarkedene. Når det er sagt, vekstselskapene rammes hardere enn alle andre når rentene i markedet stiger. I følge seneste referat fra Fed vil de kvantitative lettelsene (pengetrykkingen) trappes ned fra og med november for så å opphøre i midten av 2022. De kvantitative lettelsene har bidratt til å holde de “lange” rentene nede under pandemien, noe som har vært spesielt gunstig for aksjemarkedene verden over.

Advanced Micro Devices (+3,9%), BlackRock (+3,8%) og Discovery 8+3,7%) toppet vinnerlistene blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Delta Airlines (-5,8%), Align Technology (-5%) og United Airlines (-3,6%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,3 prosent i snitt torsdag morgen.

Stemningen på de asiatiske børsene var god torsdag, spesielt i Japan der Nikkei 225 indeksen steg 1,3 prosent. Investorene i regionen lot seg kanskje påvirke av det som skjedde på Wall Street onsdag kveld. I tillegg kom de kinesiske inflasjonstallene for september, inn litt lavere enn ventet. Det var materialsektoren som gjorde det best i Asia i natt med en oppgang på over en prosent, mens finanssektoren falt 0,4 prosent.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 83,8 dollar per fat, opp 1,2 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,49, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,55 og 2,06 prosent.

Oljeprisen handles på nivåer nær årsbeste, godt hjulpet av en stram markedsbalanse (etterspørselen større enn tilbudet). Når det er sagt, deler av oljepris oppgangen siste døgn, er et resultat av at dollaren har svekket seg. Det er for øvrig mange faktorer som kan påvirke prisen ytterligere den nærmeste tid, blant annet om vinteren på den nordlige halvkule skulle bli varmere/kaldere enn normalt

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer