Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. FAANG aksje ledet S&P 500 og NASDAQ indeksene til ny ATH mandag kveld. Positivt driv i Asia i natt, bortsett fra i Kina

Den generelle stemningen på de asiatiske børsene var god tirsdag, bortsett fra i Kina og Hong Kong som falt på nyheten om strengere regulering av spillbransjen. S&P 500 i ny ATH.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%. I fokus; NAS, PCIB, QFUEL, ECIT mfl. (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,4 prosent i snitt i går.

Rekordene på Wall Street falt på ny mandag, godt hjulpet av solid oppgang i FAANG-aksjene; Facebook (+2,2%), Amazon (+2,2%), Apple (+3%), Netflix (+1,3%) og Google, eller Alphabet (+0,6%). Både S&P 500 (+0,5%) indeksen, samt NASDAQ indeksene steg til ny all-time high på grunn av oppgangen disse gigantselskapene. Dow Jones indeksen (-0,2%) derimot, endte i minus for dagen. Til nå i år er S&P 500 opp hele 20,6 prosent, mens NASDAQ Composite følger hakk-i-hjel med en oppgang på 18,4 prosent. Når det er sagt, oppgangen på de europeiske børsene er enda større enn i USA inneværende år. Lave renter, høy vekst og sterke inflasjonsimpulser har bidratt til bedre og mer verdifull inntjening for de fleste børsnoterte selskaper, derfor har også aksjekursene skutt i været i det siste. Hvor lenge disse fordelaktige premissene vil vare ved er en annen sak. Enn så lenge akter den amerikanske sentralbanken å holde styringsrenten (Fed Funds Rate) nær null frem til 2023.

PayPal (+3,6%), ETSY (+3,5%) og Apple (+3%) toppet vinnerlistene blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Capital One Financial Corp (-6%), Synchrony Financial (-5%) og Discover Financial Services (-4,7%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,2 prosent i snitt tirsdag morgen.

Den generelle stemningen på de asiatiske børsene var god tirsdag, bortsett fra i Kina og Hong Kong som falt på nyheten om strengere regulering av spillbransjen. Kinesiske myndigheter ønsker gjennom lov, å forby alle under 18 år å spille mer enn tre timer i uka. Hvor enkelt det vil bli å håndheve en slik lov er en annen sak. Uansett, spillselskapene Tencent og Netease mfl. falt markant på nyheten.

Hovedindeksen i Japan Nikkei 225, steg over en prosent. Det samme gjorde for øvrig KOSPI indeksen i Sør Korea.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 73,2 dollar per fat, opp 0,7 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,65, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,28 og 1,89 prosent.

Orkanen “Ida” stanset store deler av oljeproduksjonen i Mexicogulfen før helgen, noe som har sendte oljeprisen noe opp. Når det er sagt, uvær i Mexicogulfen er “normalt” på denne tiden av året, derfor har slike “sjokk” relativt liten effekt på markedet.

Denne uken er det duket for nytt OPEC+ møte. De fleste forventer at OPEC+ vil øke produksjonen med 400.000 fat per dag som tidligere varslet, men det kan tenkes å være en liten sannsynlighet for at produksjonsøkningen blir noe mindre på grunn av gjeldende smittesituasjon i verden.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer