Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Kraftig børsfall i Asia i natt. Oslo Børs mot strømmen i september

Det ble en tung avslutning på børsuken i Asia i natt, der indeksene som var åpne, falt mellom 1,6 -og 2,3%. Det ligger i kortene at de europeiske børsene vil følge etter i dag.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,2%, eller innenfor intervallet [-1,4, -1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,1 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene endte opp med å falle rundt fem prosent i september måned, etter et nytt stort fall torsdag. Når det er sagt, børsfall i september er relativt vanlig. Her hjemme derimot, steg hovedindeksen hele tre prosent i perioden, godt hjulpet av stigende råvarepriser (olje, aluminium etc.). Oslo Børs har for øvrig steget hver måned i 2021, noe som aldri tidligere har skjedd. Høy inflasjon og usikkerhet rundt videre vekst i verdensøkonomien er det som bekymrer investorene for øyeblikket. Mao. kan det tenkes at volatiliteten i finansmarkedene vil vare ved også i oktober måned.

Paychex (+4,3%), Electronic Arts (+3,1%) og Match Group (+3%) toppet vinnerlistene blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen i går, mens Carmax (-12,6%), Gap /-8%) og Newell Brands (-7,4%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -2,3 prosent i snitt fredag morgen.

Det ble en tung avslutning på børsuken i Asia i natt, der indeksene som var åpne, falt mellom 1,6 og 2,3 prosent. Det ligger i kortene at de europeiske børsene vil følge etter når de åpner klokken ni. Mao. må investorene forberede seg på at dette kan bli en vanskelig dag. De kinesiske børsene var stengt fredag og vil først åpne opp om en uke grunnet helligdager.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 78,2 dollar per fat, opp 1,1 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,77, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,48 og 2,04 prosent.

Mandag er det duket for nytt toppmøte i OPEC, der medlemmene mest sannsynlig vil øke oljeproduksjonen med minimum 400 000 fat. På grunn av de høye olje -og gassprisene kan det også tenkes at det mektige oljekartellet vil tilføre markedet mer for å stabilisere prisen på kort sikt. Oljeprisen var over 80 dollar tidligere i uken, men har siden falt ett par dollar. Videre, gitt at dollaren også er relativt høy mot de fleste valutaer svir dagens oljepris ekstra mye for konsumentene.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
jfe
jfe
02.10.2021 13:13

Crisis? What Crisis? 🙂