Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Børsfall i Asia, tross ferske børsrekorder i USA. Oljeprisen videre ned

Vekstselskapene ledet an på Wall Street onsdag, mens selskaper innenfor oljerelatert virksomhet falt til dels kraftig. S&P 500 og Nasdaq Composite steg til ny all-time high.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1]%. Selskaper i fokus; TGS, KID (Resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,2 prosent i snitt i går.

Vekstselskapene ledet an på Wall Street onsdag, mens selskaper innenfor oljerelatert virksomhet falt til dels kraftig. Investorene frykter at den globale smittesituasjonen skal forverre seg og tvinge en rekke land til å gjeninnføre strengere smittetiltak. Skulle så skje vil vekstimpulsene i verdensøkonomien også rammes negativt. Bevegelsene i rentemarkedet den senere tid, indikerer også svakere vekst. S&P 500 og Nasdaq Composite steg for øvrig til ny all-time high i går, godt hjulpet av selskaper som Apple (+1,8%), Microsoft (+0,8%) og Amazon (+0,6%).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -1,4 prosent i snitt torsdag morgen.

Det meste falt i Asia i natt, dog verst gikk det utover tek-selskapene i Kina. Utviklingen innenfor teknologisektoren i Kina har vært enorm de siste årene og nå ønsker myndigheten å begrense denne da de mener enkelte selskaper er i ferd med å bli for store. Det var ingen delsektorer som endte i pluss i Asia, dermed er det liten drahjelp å få fra den regionen i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 73,3 dollar per fat, ned -2,9 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,74, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,31 og 1,92 prosent.

Oljeprisen fortsatte nedover onsdag, etter å ha falt mye også tirsdag. Uenighet internt i OPEC har skapt store bekymringer blant aktørene i oljemarkedet. Hvorvidt oljetilbudet vil øke fremover som en følge av forrige ukes mislykkede toppmøte i OPEC+ er det store spørsmålet. Kuttavtalen mellom de store oljeprodusentene som ble inngått for litt over ett år siden, har vært avgjørende for at oljemarkedet har kunnet balanseres gjennom pandemien, men nå kan dette endre seg dersom partene ikke kommer til enighet.

De amerikanske oljelagrene falt for øvrig med 8 millioner fat i uken som var, noe som isolert sett er positivt for oljeprisen.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
André Arctander
André Arctander
08.07.2021 16:23

Jeg analyserer dialekter, og tipper din er fra Farsund?