Markedsutviklingen i august

August ble preget av feriestillhet i mange land, og politikernes utspill var færre enn vanlig. I aksjemarkedene var det god økonomisk stemning, og nye «all-time-high» nivåer ble nådd både i USA og Norge. Sterke aksjemarkeder sammenfalt til dels med en nedgang i renter for langsiktig statsgjeld. Råvarepriser utviklet seg blandet i august. Oljeprisene steg på nytt, delvis som følge av forestående Iran-boikott.

Valutaene CHF, JPY og USD hadde en sterk verdiutvikling i august. Verdien av SEK svekket seg ytterligere i forkant av Riksdagsvalget. Den veike svenske kronen smittet antagelig over på den internasjonale verdien av NOK. En må forvente en renteøkning fra Norges Bank i september.

Les hele markedsrapporten her

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer