Gå til hovedinnhold

Markedsutviklingen i april

Den globale veksten er fortsatt sterk, men utviklingen i internasjonal handelspolitikk synes uviss. Det er blitt håp om en løsning av Korea-konfliktene, men Iran-problematikken er i ferd med å skape ny uro. Prisene på olje og flere andre råvarer steg betydelig i april. Til tross for ny oppgang i amerikanske statsrenter, steg aksjeverdiene i amerikanske og internasjonale markeder. Verdien av USD styrket seg.

Stigende aksjeverdier til tross ny oppgang i amerikanske statsrenter

De lange rentene i USA kom en hel del opp i løpet av måneden. Renten på tiårs statsobligasjoner steg med 0,21%-poeng til 2,95%. Men tiårsrenten var høyere enn 3% i noen dager i april, og snuste dermed på det høyeste nivået siden 2011. Tilsvarende renter i Eurosonen og Norge viste derimot nesten ingen endring.

Energisektoren løfter verdensindeksen

Verdensindeksen (MSCI World) steg med 1% i april, målt i USD (3,1% i NOK). Indeksen står likevel lavere enn ved inngangen til året. Det var særlig aksjer i energisektoren (+9,6% i USD) som bidro til oppgangen. De store energiselskapene presenterte gode kvartalsresultater og oljeprisen steg kraftig (+7% i USD).

God måned for Oslo Børs Fondsindeks

Oslo Børs Fondsindeks steg med 7,2% i april, og gjorde det bra relativt til andre geografiske områder (målt i felles valuta). Vi må tilbake til februar 2012 for å finne en måned med høyere prosentvis oppgang for den norske fondsindeksen.

Les hele rapporten her

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer