Investorpresentasjon og Q&A med Norsk Hydro

Vi har nylig hatt besøk av Norsk Hydro, et av verdens ledende selskaper innenfor aluminiumsmarkedet. Sjef for investor relations, Stian Hasle, ga oss en «Business Update» per november 2019. Hasle tok seg også tid til å svare på spørsmål fra vår analytiker (og moderator) – Roger Berntsen.

Norsk Hydro – i et historisk perspektiv

Basert på teknologi utviklet av Sam Eyde og Kristian Birkeland ble Norsk Hydro Norges første industrigigant. Selskapet har overlevd to verdenskriger og tatt flere «dristige» valg, siden den gang.

Selskapet er i dag et globalt, integrert aluminiums selskap med 35.000 ansatte i 40 land, og er kanskje Norges mest krevende selskap å lede.

Hydro har slitt i «motvind» det siste halvannet året, etter at ekstremvær i nordre del av Brasil satte en stopper for store deler av selskapets viktige gruve -og raffenerivirksomhet i landet.

Nå derimot, har selskapet fått tillatelse til å produsere for fullt igjen i Brasil, noe som forhåpentligvis kan komme dagens eiere til gode.

Vi håper denne presentasjonen bidrar til økt kunnskap om selskapet og aluminiumsmarkedet. I dag eier for øvrig 11.200 av våre kunder aksjer i Norsk Hydro.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer