Gå til hovedinnhold

Invester smart i fremvoksende markeder

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Fremvoksende markeder vil drive brorparten av den verdensøkonomiske veksten fremover, og det tiltrekker mange investorer. I ODIN investerer vi ikke ukritisk i dette markedet, men plukker kun enkeltselskaper med solide verdiegenskaper.

ODIN Emerging Markets er et indeksuavhengig globalt aksjefond som kan investere fritt i selskaper som har en betydelig del av sine inntekter eller resultat fra fremvoksende markeder eller har en betydelig del av sine aktiva i slike land.

Det kan være vanskelig å investere i disse markedene som privatperson, og fondet kan således være interessant for aktive aksjeinvestorer som ønsker aktivt forvaltet, verdiorientert eksponering mot Emerging Markets uten å måtte gå den lange veien om å skaffe seg tilgang til disse markedene på egenhånd.

Hvorfor investere i Emerging Markets?
Emerging Markets vil være en viktig bidragsyter til global vekst i lang tid fremover. Middelklassen vokser raskt, og dette fører med seg en underliggende etterspørsel etter varer og tjenester. Med økt levestandard er det all grunn til å forvente at etterspørselen etter varige konsumvarer som for eksempel kjøleskap, biler og elektronikk vil vokse mye i disse landene fremover. Sektorer som telekom og banktjenester vil også møte økende etterspørsel i takt med at de fremvoksende markedenes økonomi blir stadig mer velutviklet.

Emerging Markets har hele tiden vært et viktig investeringstema i vår forvaltning av ODIN Global og ODIN Global SMB. Vi finner mange gode investeringsmuligheter i fremvoksende markeder, og gleder oss til å kunne utnytte disse mulighetene i enda større utstrekning gjennom ODIN Emerging Markets.

Hvordan vil ODIN gå frem i denne delen av verden?
Vi tror at ODINs verdiorienterte filosofi vil fungere også i fremvoksende markeder. I disse markedene er oppmerksomheten gjerne rettet mot selskaper som kan vise til sterk vekst og store ambisjoner. Vi forsøker å finne selskaper som er i stand til å vokse samtidig som de genererer solid kontantstrøm til aksjonærene. Når selskapene klarer å kombinere solid vekst med god kapitaldisiplin er det et tydelig signal om kvalitet og bærekraftig verdiskaping i virksomheten.

ODINs forvaltningsfilosofi innebærer at vi på bakgrunn av grundige selskapsanalyser setter sammen en konsentrert portefølje av kvalitetsselskaper som vi kan få kjøpt til attraktive priser, og at vi har tålmodighet til å eie disse bedriftene over tid. Denne disiplinerte og systematiske tilnærmingen gjør at vi unngår å bli revet med i euforiske budkriger på kråkesølv og andre tilsynelatende glitrende gjenstander.

ODIN Forvaltning
ODIN ForvaltningPartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer