Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Full fart første halvår

Nordnet-sjef Anders Skar gjør comeback i #pengepodden. Sammen med investeringsøkonom Mads Johannesen gir han deg en oppdatering på hva som har skjedd det siste halvåret. Da får du høre mer om hva som har skjedd både på børs, men også for Nordnet generelt med Netfonds-integrasjonen, utvikling av ny app, nye nettsider, og mye mer snacks. Det kommer rullende ut nye tjenester og funksjoner de neste månedene også, så det er bare å glede seg! 🙂

Du får også høre mer om porteføljesammensetningen til Anders og Mads, hvordan utviklingen har vært så langt i år, og hvordan de har posisjonert seg for sommeren. Avslutningsvis kommer Anders og Mads med litt sommertips til deg uansett om du er på ferie eller på jobben.

Et innholdsrikt første halvår i Nordnet

(fra 12:51) Det har skjedd mye i Nordnet det siste halve året. Først snakker Anders litt om securities lending, som er et nytt tilbud vi har gitt til våre kunder. Dette er et samarbeid med Citybank der man får betalt for å låne ut sine aksjer, uten risiko for å ikke kunne selge aksjene. Dette er også noe du som kunde blir betalt for.

Videre snakker Anders om den nye belåningsmodellen som vi har introdusert til våre kunder. Denne er dynamisk og noe annerledes enn det gamle Superlånet. Dette har fått både positive og negative tilbakemeldinger og Anders forklarer litt av rasjonale bak det.

Videre har vi også lansert en ny hjemmeside som har skapt mye oppmerksomhet, denne er dynamisk og utvikles kontinuerlig.

Utviklingen i markedet & porteføljestatus

(28:42) Anders snakker litt om sin portefølje som ikke har vært øverst på agendaen det siste halve året. Han har kjøpt og solgt litt, men har rundt 1/3 av tilgjengelig likviditet i markedet. Det har ikke vært lett sier han, da markedet har steget kraftig i perioden.

Hans nyeste kjøp er Danske Bank, Elkem og Norsk Hydro. Det har også vært et blandet bilde siste perioden, da handelskrigen, oljeprisen og andre geopolitiske hendelser har preget utviklingen.

Mads snakker litt om de store temaene som markedet er opptatt av. Det er som alltid handelskrigen og oljeprisen. Markedet har nylig hatt to store hendelser som er blitt fokusert på, nemlig G20 møtet i Japan og Opec-møtet i Wien. Resultatet av disse møtene har i grunnen vært som forventet og man ser ikke de store forskjellene siden før møtet.

Du høre mer om hva Mads og Anders mener om utviklingen Bitcoin har hatt den siste tiden.

Sommertips

(fra 45:48) Helt til slutt kommer gutta med noen tips til hva man kan bruke tiden sin på i sommer. Her anbefaler de blant annet noen podcaster og andre måter å ta til seg læring på.

Hør forrige episode av #pengepodden: Gambak er bull på NEL og Tomra

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer