Gå til hovedinnhold

Fondsfinans Norge – 20 år med norske aksjer, hva er nøkkelen til suksess?

Den 16. desember feiret Fondsfinans Norge 20 år. Fondet har levert 15,1% årlig avkastning, mens Oslo Børs fondsindeks i samme periode har levert 11,9% p.a*. Odd Hellem forvaltet fondet i drøyt 17 år før ko-forvalter Tor Thorsen har tatt stafettpinnen videre de siste 2,5 årene. Forvaltningen har i hele perioden fulgt samme systematiske investeringsstrategi. I år er fondet opp med 7,6%, ca 14%-poeng foran Oslo Børs Fondsindeks**.

Til tross for mange både opp- og nedturer i aksjemarkedet denne 20-års perioden, har investeringsmetodikken vist seg å fungere bra i mange forskjellige sykler. Investerte man 100 000, – i Fondsfinans Norge for 20 år siden, ville man i dag sittet igjen med nærmere 1 700 000, -.

Som vi kan se av grafen under er dette langt bedre enn hva man hadde fått ved å investere i et indeksfond i Norge, Norden eller USA i den samme perioden.

Kilde: Bloomberg 18.12.2022

Fondsfinans Norge er et aktivt forvaltet aksjefond med en aktiv andel normalt på over 50% og kun 1% i årlig forvaltningshonorar. Vi mener at god aktiv forvaltning, spesielt i Norge og Norden, har gode rammebetingelser for å kunne gjøre det bedre enn indeks over tid. Verdien av langsiktighet i aksjemarkedet er formidabel. Mye verdiskapning tapes potensielt på å skulle prøve å time markedet – for de fleste er nok tiden i markedet viktigere enn å time inngangen i markedet.

Vi tror muligheten for å skape meravkastning vil være enda større i årene fremover enn hva det har vært de siste 5 årene, sier forvalter Tor Thorsen.

  • Denne informasjonen er utarbeidet i markedsføringsøyemed. Vi anbefaler å lese nøkkelinformasjonsark og prospekt for fondet for ytterligere detaljer.
  • Det er knyttet risiko til investeringer i fond på grunn av markedsbevegelser, utvikling i valuta, rentenivåer, konjunkturer, bransje- og selskapsspesifikke forhold.

*Kilde: Morningstar per 16.12.2022.**Morningstar per 21.12.2022

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer