Følg med på disse selskapene!

Kvartalspresentasjonene for tredje kvartal ble sparket i gang tidlig i forrige uke. Her hjemme kom Tomra med gode tall som start på den norske. I dette innlegget skal jeg fortelle litt om hvilke selskaper du som investor bør følge med på for å få en best mulig oversikt over “helsetilstanden” til verdens finansmarked.

Det er naturlig å starte med det amerikanske aksjemarkedet når man forsøkter å “spå/forutse” hvilken tilstand markedet er i.
På forhånd har et samlet analytikerkorps anslått at inntjeningssveksten blant de 500 største selskapene i USA, skal ned i tredjekvartal.

I følge de ledende byråene i USA(kilde: factset), estimeres det altså med en negativ inntjeningsvekst på hele 4,1%. Man estimerer altså at når alle tall er talt opp for selskapene i løpet av november, at enden på visa er negativ. Dette er selvsagt bare estimater, og til dels er dette en ønskesituasjon for selskapene. Alle ønsker å komme i posisjon med å slå “nedenfra og opp”. Snarere enn at det blir forventet en skyhøy vekst, som da selskapet ikke klarer å innfri.

Dette må du vite når du handler utenlandske aksjer

Hvilke selskaper skal man derfor følge med på, og hvorfor?

Under vil jeg trekke frem hvilke selskaper jeg mener er essensielle innenfor sin bransje og ved å lese informasjonen disse selskapene kommer med, kan du enkelt danne deg et bilde over hvilke muligheter og potensielle fallgruver vi har i dagens marked:

Catepilar

Catepilar kommer med tall førstkommende onsdag. Grunnen til at Catepilar er så viktig, er rett og slett fordi de i prinsippet har en finger med i spille på alt som bygges i verden. Catepilar leverer dumpere, gravemaskiner, sement og andre maskiner som brukes til å bygge veier, hus, broer og skyskrapere. Disse har tidligere snakket om hvordan handelskrigen mellom USA og Kina har påvirket etterspørselen etter deres varer og tjenester. Derav vil du som investor nyte godt av å høre hva toppledelsen har å si om den økonomiske situasjonen per i dag.

Facebook

Vi har alle et forhold til Facebook, enten man vil eller ikke. Med sine over 2 milliarder brukere er dette det største sosiale mediumet vi har per i dag. Dette skal og kan ikke undervurderes og selskapet har stor makt i forhold til hvor mye annonsekroner som genereres i inntekter. En nedgang i annonseinntekter fra Facebook tyder på at bedrifter holder igjen pengebruken og indikerer igjen en lavere økonomisk aktivitet. Selskapets markedsverdi gjør også at bevegelsene i denne aksjekursen vil slå hardt inn på S&P-500 indeksten og således påvirke verden.

Alle disse aksjene kan du handle her

Amazon

Netthandelkongen Amazon blir også viktig, da de har et unikt bilde av hvordan retail-handelen på nett utvikler seg. Markedet vil lete med lys og lykter etter hvilke signaler Jeff Bezos sin pengemaskin kommer med av signaler, og ikke minst hva dette har å si for økonomien fremover.

CitiGroup

Citigroup er verdens største finansielle tjenestetilbyder og har allerede kommet med kvartalstall. Resultat per aksje, ekskludert en positiv engangs skatteffekt på 0,10 dollar per aksje, kom inn på 1,97 dollar, mot 1,73 dollar i fjor og ventet 1,95 dollar per aksje i følgekonsensus. Omsetningen landet på 18,57 millioner dollar, opp fra 18,39 millioner dollar i fjor, og marginalt bedre enn ventede 18,545 milliarder dollar.

Microsoft

Microsoft er per i dag verdens største selskap. De er ekstremt store på Office-pakken, som vi alle vet og har et forhold til. I tillegg er de store på Cloud Computing. Dette blir også et event i seg selv, da selskapets “prestasjon” vil fortelle mye om hvor indeksen vil gå fremover, grunnet dets størrelse.

Apple

Selskapet slapp nylig sin siste versjon med smarttelefoner under iPhone 11-banneret på prispunkter som omtrent tilsvarer fjorårets nye high-end-modeller – etter å ha hatt flere år med høye prisstigninger på sine telefoner.
Apple senket også prisen på noen av sine eldre modeller for å gi et incentiv til sine forbrukere for å enten kjøpe eller oppgradere sin telefon i løpet av sommerhalvåret. Salget av Apples flaggskip-smarttelefon har gått nedover i det siste, og Apple har fått en real “hit” i Kina midt i den pågående handelskrigen, ettersom forbrukere i verdens nest største økonomi i større grad velger billigere Kinesiske alternativer enn iPhone.

FedEx

FedEx Corporation er et amerikansk selskap som tilbyr bud-, frakt- og logistikktjenester. Hvis dette selskapet mot formodning skulle skuffe markedet, vil dette være et signal på at økonomien går saktere, derfor er det viktig å se på deres ordrevolum og ikke minst guidingen deres fremover. Viser denne tegn til svakhet, er det en god indikator på at veksten i verden sakker ytterligere fart.

Ved å følge med disse selskapene som investor eller sparer, vil jeg påstå du vil få et rimelig godt bilde av hvordan verden i dag ser ut. Den observante leser ser nok at jeg har utelatt olje og energiselskaper fra dette bildet, men det er derimot bare fordi det kommer et innlegg til der jeg skal ta for meg det norske markedet.

Der blir det naturlig nok mye mer energi-preg.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer