Gå til hovedinnhold

BW Offshore og Panoro Energy- ting er på gang i Afrika!

I dag kom to mindre oljeoperatører meg tall. Jeg har fulgt begge selskapene nøye og vil i dette innlegget fortelle kort om hva selskapene har kommunisert i sine resultatrapporter.

Panoro Energy


Dette er et lite oljeselskap som har en markedsverdi på knappe 1 milliard norske kroner. I fjor høst fikk vi vite at store investorer som Christian Sveaas og Celina Middelfart deltok i deres emisjon for å finansiere et kjøpt av et oljefelt i Tunisia.

Reisen så langt har vært volatil, og kursen har ligget rundt emisjonskurs på 16 kroner i lengre tid. Derfor var det knyttet store forventninger til hva selskapet ville guide i dag.

Selskapet melder om en inntekt i første kvartal på 19,9 millioner dollar og et driftsresultat (EBITDA) på 11,3 millioner dollar.

Resultatene er en ting, men det markedet har ventet på her er den daglige produksjonen av antall oljefat. Her har det skjedd mye på under et år. Selskapet forteller at de nå har en netto snittproduksjon på 2600 fat per dag, som er 6 ganger høyere enn på samme kvartal i 2018. Det må sies å være en bra vekst!

For å sikre seg mot fall i oljeprisen har selskapet igangsatt et «hedging-program» som tilsvarer omtrent 10% av 2P oljereserver. Dette er gjort for å beskytte konsernets evne til å betjene sine gjeldsforpliktelser og for å finansiere videre investeringer. Dette tilsvarer omtrent 600 fat olje per dag og er igjen 60% av nåværende produksjon. Dette er gjort for å «beskytte» seg om oljeprisen skulle falle under 55 dollar per fat, til en veldig liten finansieringskostnad.

Guiding fremover


Videre forteller selskapets ledelse at det er planlagt å bore 7 nye brønner med olje innen de neste 15 månedene, samt at Dussafu fase 2 leteboringen fortsetter.Det er også fremgang på Salloum West feltet sitt og det ser ut til å bli satt i gang boring der i løpet av 4 kvartal 2019. I tillegg til dette hever de guidingen deres for produksjon for Tunisia feltet sitt.

Her vil produksjonen av olje øke betydelig i tiden fremover, så fremt Panoro Energy fullfører sine planer.

BW Offshore

BWO melder om et resultat på 36,6 millioner dollar i dagens rapport. Dette en økning på over 100 prosent i resultat etter skatt på 1 års drift. Noe som må sies å være en meget sterk prestasjon. Driftsresultatet (EBITDA) endte på 186,8 millioner dollar, opp fra 108,5 millioner dollar året før. Dette var også et driftsresultat som var 21 prosent over konsensusforventingene og dette har markedet tatt godt imot.

Ser vi nærmere på produksjonsguidingen fra selskapet ser denne meget bra ut. Ledelsen i selskapet guider produksjonen i 2019 opp fra 3,9 millioner bbls til 4,2 millioner bbls- en økning på 10 prosent, som er meget bra!

Videre forteller selskapet at daglig snittproduksjon av olje i 1 kvartal ble 12500 fat, som er 500 fat bedre per dag enn tilsvarende periode året før. De forteller også til markedet at Dussafu feltets fase 2 vil bli startet i July- noe markedet har ventet på.

Som en joker i presentasjonen forteller også BW Offshore at de kommer til å notere BW energy på børs. BW Energy eier lisensen i Dussafu-feltet offshore Gabon. Som en konsekvens av denne planlagte børsnoteringen vil BWO sjef Carl Arnet samt CFO i BWO starte i nye stillinger i dette selskapet.

Disclaimer

Mine innlegg skal ikke tolkes som hverken kjøps eller salgsanbefalinger. Dette er gjort for å gi innsikt i selskapene til deg som leser. Jeg eier aksjer i Panoro Energy

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
19.07.2019 14:29

Hei Mads, Har du noen tanker rundt dette ca 2 måneder senere?