Gå til hovedinnhold

Bred oppgang i Asia. Økt risikoapetitt på Wall Street

De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG) er opp 0,7% i snitt tirsdag morgen, dermed er det håp om drahjelp fra den regionen i dag.

Disclaimer: Det er viktig å påpeke at denne børskommentaren er ment som generell informasjon, og skal ikke forstås som investeringsråd. Formålet er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene, for å øke forståelsen og kunnskapen om disse områdene.

Morgenrapport, tirsdag 11. juli

  • Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,1 %, eller innenfor intervallet [-0,3 %, 0,5 %].

Våre spådommer, utarbeidet klokken 07:30 i dag, baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag.

USA

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) steg 0,7 prosent i snitt i går. Amerikanske investorer kastet seg over de mindre selskapene mandag, etter at disse har falt betydelig mer enn de større i senere tid. Russell 2000 indeksen endte opp hele 1,6 prosent, mens Dow Jones indeksen, S&P 500 og Nasdaq Composite steg henholdsvis 0,6, 0,2 og 0,2 prosent. Om dette er en ny trend kan det indikere en endret risikoappetitt blant investorer. Mindre selskaper er typisk mer volatile enn større firmaer og blir derfor ofte sett på som mer risikable. Nedgangen i aksjeprisene i disse selskapene kan ha gjort dem mer attraktive for investorer som søker høyere avkastning. På den andre siden kan større selskaper være mer stabile og bedre rustet til å takle økonomiske utfordringer, noe som kan gjøre dem mer attraktive i usikre tider.

Intel Corp (2,8%), Amgen Inc (2,8%), Home Depot Inc (2,5%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i Dow Jones indeksen, mens Verizon Communications Inc (-2,1%), Microsoft Corp (-1,6%), Travelers Companies Inc (-1,5%), endte på bunn.

ASIA

De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG) er opp 0,7 prosent i snitt tirsdag morgen. Børsene i Asia steg i natt, dermed er det håp om drahjelp fra den regionen i dag. KOSPI indeksen i Sør-Korea ledet an. Det er naturlig å anta at optimismen blant investorene i både Asia og USA vil smitte over på børsene i Europa, inkludert de nordiske. Det skal sies at korrelasjonen mellom børsene i ulike regioner av verden er et komplekst tema, da det involverer en rekke variabler. På kort sikt kan markedsbevegelser ofte bli påvirket av lokale og regionale nyheter, samt økonomiske indikatorer og forventninger.

På lang sikt er det større sannsynlighet for at børsene i de ulike regionene i verden vil bevege seg i samme retning, gitt at vi lever i en globalisert verden der økonomiene er sterkt sammenvevd. Likevel er det unntak, som perioder med regionale kriser eller politiske uroligheter, som kan føre til en divergens i markedsutviklingen. Det er derfor viktig for investorer å holde seg oppdatert om både globale og regionale økonomiske trender og nyheter.

Renter, valuta og råvarer

Oljeprisen (Brent Blend) ligger nå på 78,12 dollar per fat, ned 0,2 prosent fra nivåene på mandag. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er opp 0,6 prosent i samme periode. Per nå koster 1 USD; 10,45 NOK, 10,74 SEK, 6,76 DKK og 0,91 EUR, mens 2 -og 10 års renten i USA ligger på henholdsvis 4,85 og 3,99 prosent.

I morgen, onsdag, slippes nye ferske inflasjonstall fra USA, tall som potensielt sett kan vippe aksjemarkedet i den ene eller andre retningen. De fleste forventer at Federal Reserve (den amerikanske sentralbanken) skal heve renten senere denne måneden, men hvis morgendagens tall viser svakhet, kan renten nok en gang bli holdt uendret. Dollaren har for øvrig svekket seg de siste dagene. Sammenhengen mellom rente, inflasjon, valuta og aksjemarkedet er komplisert, men alle fire er innbyrdes forbundet på forskjellige måter.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer