Gå til hovedinnhold

Bli kjent med Steffent

Steffent fra Lillestrøm startet karrieren sin som investor i ung alder, nesten ved en tilfeldighet. Bli bedre kjent med han i intervjuet under. Steffent har også noen konkrete aksjeanbefalinger nå som vi går inn i en ny årstid.

Nordnet: Hvorfor bruker du Shareville?

Synes det er veldig gøy å få nye synspunkter, idéer og oppdateringer fra andre brukere.
I tillegg liker jeg godt oversikten over egne portfolioer. Alltid gøy med litt charts og grafikk for å se hvordan det går med pengene.

Nordnet: Ser du på deg selv som en langsiktig investor eller mer kortsiktig trader?

Akkurat nå for tiden er jeg 100% langsiktig, men regner med å få mer tid og penger til kortsiktig trading etter hvert.
Har en prioriteringsliste jeg prøver å følge:
1. Bygge opp bufferkonto
2. Sette av penger for langsiktig investering
3. Sette inn penger på «Funny money»-kontoen min

Jeg har spareavtaler mot alle formål og justerer beløpene etter behov, men er tilbake på steg 1 etter å ha brukt litt på oppussing av leilighet så nå går stort sett alt mot en middels forsiktig sparekonto.

Beholdning per 29.09.2015

Når jeg har tid og penger til å trade går det stort sett i tradingprodukter med enorm volatilitet jeg synes ser spennende ut basert på teknisk analyse.
Da begrenser jeg meg til «funny money»-kontoen min som aldri skal overgå 10% av total kapital.

Tjener jeg på tradingen min tar jeg setter jeg gevinsten over på en langsiktig konto, og taper jeg penger får jeg ikke lov til å bare slenge mer penger på bålet men må vente til spareavtalene mine fyller opp kontoen og jeg får nye penger å leke meg med.

Nordnet: Hvor lenge har du drevet med aksje-/fondshandel?

Da jeg var liten tok far meg med i banken for å tømme «Sparius»-bøssen min og jeg fikk øye på et par reklameskilt i banken. Et reklamerte for «Sparius»-kontoen som hadde 2-3% rente mens det andre reklamerte for aksjefondet Odin Norden som hadde klart 10-20% eller noe lignende. Jeg lurte på om jeg ikke kunne få 10 prosent i stedet for 2 og siden jeg hadde spart over 100 kroner fikk jeg åpne konto og ble investor.

Nordnet: Hva synes du er det beste med Shareville og hva kan evt. bli bedre?

Det beste må være at alle brukere er knyttet opp mot faktiske kontoer. Jeg tror det holder brukerne seriøse og opprettholder et bra miljø, i tillegg til at det er interessant å følge andre porteføljer.

Synes også Shareville gjør en god jobb i å bringe brukerne sammen. Det er enkelt å finne interessante mennesker enten via grupper, diskusjoner rundt verdipapirer du selv har eller lignende.

Noe som har forbedringspotensiale er grafene som viser utviklingen av porteføljen din over tid. Jeg bruker Nordnet som en alternativ sparekonto og setter og tar penger inn og ut etter behov, noe som fører til at grafene ikke er særlig brukbare.

Det hadde også vært moro å kunne sammenligne seg mot flere indekser ettersom jeg foretrekker å investere globalt.

Nordnet: Husker du den dårligste investeringen du har gjort og evt. hva du lærte av den?

Har nok gjort flere dårlige investeringer underveis i karrieren min, men visste ikke bedre. Jeg gjorde alltid så godt jeg kunne, men visste ikke noe om hverken teknisk analyse, fundamental analyse eller risikostyring. Noe av det jeg kan se tilbake på å le litt av var en periode jeg lette i Dagens Næringsliv og Finansavisen etter aksjetips fra analytikere og kjøpte aksjer i de som hadde lengst opp til kursmålene. Jeg hadde ingen peiling på hvorfor jeg kjøpte det jeg gjorde og når jeg skulle komme meg ut dersom det gikk feil vei, noe det av og til gjorde.
Det var flere ganger jeg gikk i fellen hvor man kjøper dyrt og til slutt gir opp og selger seg ut på bunn.

Heldigvis begynte jeg såpass tidlig at lærdommen ikke spiste opp alt for mye penger.

Nordnet: Hvilken aksje bør man eie det neste året?

Jeg har ikke hatt tid til å sette meg særlig inn i enkeltaksjer i det siste, så jeg er noe utdatert på det området.

DNB er på sensommer-salg etter et fall på 15% de siste 3 mnd. og Telenor likeså med et fall på over 10% siste måned. Tror begge disse er greie å plukke opp når de plutselig blir billigere.

(Merk: Dette intervjuet ble gjennomført for en liten tid tilbake og spesifikke kurser kan derfor være noe endret til i dag)

Ellers synes jeg det blir spennende å se hva som kommer ut av Googles nye selskapsstruktur under navnet Alphabet. Det er mulig det dukker opp noen spennende selskaper der innen selvkjørende biler og alt det andre de holder på med.

Steffents utvikling siste 3 måneder

Nordnet: Hvor ofte sjekker du kurser/porteføljen din?

Relativt ofte, jeg har tross alt en interesse for dette. Det varierer kraftig basert på om jeg har aktive kortsiktige investeringer eller ikke.
Har jeg en turbowarrant som kan gå -80% eller +300% i løpet av en dag setter jeg opp varslinger på mail og sms, men er likevel innom både i lunsjpause og etter jobb.
Er jeg derimot ikke i noen kortsiktige investeringer kan det fort gå en uke uten at jeg har tenkt på hvordan det går med aksjene mine.

Nordnet: Hva tror du oljeprisen ligger på om et år?

Absolutt ingen peiling, men det blir spennende å følge med på!

Gå til Shareville

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
01.10.2015 14:22

Ut ifra grafikken eier han ingen aksjer eller fond. Her må det ha skjedd en feil?