Gå til hovedinnhold

Bli kjent med “Steffen3 ” på Shareville

En ny måned betyr nytt Shareville-intervju. Litt tidligere i sommer tok vi en prat med Steffen3 om investeringer, oljeprisen og ferien hans.

Nordnet: Husker du den første aksjen du eide?

Jeg startet å handle aksjer og fond høsten 2014, så er fortsatt relativt fersk i markedet. Den første aksjen jeg eide var XXL. Denne eier jeg ikke lenger, men følger godt med på kursutviklingen og selskapsnyhetene for et mulig kjøp. Ser forøvrig at den har gått en del etter at jeg solgte meg ut. Man lærer nye ting hele tiden og det syns jeg gjør handel av aksjer veldig interessant.

Nordnet: Hvilken sektor interesserer deg mest og hvorfor?

Selv i fare for å virke påvirket av Karl Oscar Strøm, så må også jeg si teknologi. Jeg syns det er fascinerende å se tilbake i tid hvor stor den teknologiske utviklingen har vært. Denne utviklingen ønsker også jeg å ta del i videre. Spesielt bioteknologisektoren har gitt god avkastning de seneste årene og bioteknologifond kommer til å bli blant mine neste investeringer.

Nordnet: Hvordan holder du deg oppdatert i sommer?

Telefonen er alltid med. På den måten holder jeg meg oppdatert på kursutviklingen i de ulike selskapene via Nordnetappen. I tillegg følger jeg med på makrobildet og utviklingen i ulike markeder via e24, DN og Hegnar.

Nordnet: Husker du en investering du angrer på at du gjorde?

Uerfaren og med ønske om å tjene raske penger kjøpte jeg aksjer i Thin Film. Jeg kjøpte på et dårlig tidspunkt og med lite erfaring og ingen tydelig plan på hvordan jeg skulle takle kursnedgang tapte jeg litt penger, når jeg endelig fikk solgt aksjene. En klassisk blemme som jeg lærte mye av!

Steffen3s portefølje per 01.09.2015

Nordnet: Hva bør man investere i siste halvår 2015?

Jeg liker å investere i selskaper som er solide og som man med stor sikkerhet kan si at vil tjene penger i fremtiden. Jeg bruker også teknisk analyse for å finne tidspunkter å kjøpe på. I tillegg ønsker jeg å ha penger i bakhånd til å gjøre kortsiktige handler dersom gode muligheter dukker opp. Da gjenstår det kun å identifisere disse casene.

Nordnet: Har oljeprisen nådd bunnen?

Ser at oljen har falt veldig mye det siste året og med tanke på at den er så volatil og nyhetsdrevet velger jeg å holde meg helt unna oljeaksjer for tiden. Det kan godt tenkes at den har nådd bunnen, men jeg ønsker selv ikke å ta en så stor risiko ved å investere i olje. Det blir uansett spennende å se. Generelt er det gode muligheter for å tjene penger ved å kjøpe i dårlige tider og sitte langsiktig.

Nordnet: Litt på siden: Legger du ferien til Norge eller utlandet i sommer?

I år ferierer jeg i Norge. Jeg liker å være i aktivitet og da er tur i norsk fjellandskap fint. God oppladning til en ny høst med studier og børs!

Gå til Shareville

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer