Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 119 – En swing-trader in the making

Vi har besøk av en ‘up and coming’ swing-trader som går under pseudonymet JamalDiablo. En swing-trader søker gevinst i aksjer eller andre finansielle instrumenter som svinger mye, som regel over flere dager. Veien inn i trading er en udokumentert prosess. Litteraturen er full av tips og råd fra de som har lykkes og har funnet sin stil. I denne episoden får du høre om JamalDiablos vei inn i trading, hvilke tradingsstrategier han har vært innom og hvor han er nå. Du får også høre om hva målet hans med tradingen er, og hvordan han jobber for å kontinuerlig lære mer og bli en mer profitabel trader.

Setup og tradingstrategi

JamalDiablo forteller om sin egen setup og tradingstrategi. Hvilke typer verdipapirer handler han, på hvilke børser, hva ser han etter når han tar posisjoner? Hvor store posisjoner tar han, og når tar han stop loss eller henter hjem gevinster? Vi diskuterer også hvor mye penger du trenger for å starte med trading, hvor mye du bør risikere i en startfase, på belåning, og hvor mye du må ha for å leve av dette og ha en okay månedslønn.

Trade din personlighet og ulike markedsforhold

Ulike markedsforhold krever ulik tilnærming og strategi. Du kan ikke handle på samme måte i et bull-marked som i et bear-marked, eller i et marked som går sidelengs. Du må tilpasse din egen strategi og system til egen personlighet og de til enhver tids rådende markedsforholdene. JamalDiablo forteller om verktøyene han bruker og hva han gjør for å sikre konsistens og disiplin for å lykkes og utvikle seg som trader.

Fallgruver og læringspunkter fra en swing-trader

JamalDiablo går igjennom erfaringer og læringspunkter og den smertefulle reisen mot å bli en trader. Han snakker om feil og tabber han har gjort, hvordan håndtere det mentale ved trading, herunder hvordan håndtere gode versus dårlige perioder, viktigheten av å eie sine feil, hvordan unngå over-trading, confirmation bias, perma bull & bears med mer.

Tips og råd for deg som vil starte med trading:

JamalDiablo forteller hva de neste stegene i sin egen trading-reise er, før han avslutter med gode tips og råd for å starte med trading. For å lese mer om JamalDiablo sin reise i tradingverden og til blogginnleggene som nevnes i episoden se: http://jamaldiablo.blogg.no/

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer