Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Bjørn Maaseide – Gi jernet i idrett, jobb og investeringer

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av investor og tidligere sandvolleyballproff Bjørn Maaseide! Tema er Bjørns økonomiske karriere, investeringer, arveplanlegging, syn på risiko med mer.

Innslaget ble først sendt under Nordnet Live 5. november 2020. Videoen av dette intervjuet kan du se nederst i innlegget eller på vårYoutube-kanal: Nordnet Norge

Innledningsvis får du høre om reisen frem til Elixia, som senere ble til SATS. Bjørn forteller at han tok høy risiko de første årene, og lånte til pipa for å bygge opp en treningskjede. Hvis corona hadde kommet i hans tidlige fase kunne han gått konkurs.

Bilde fra Nordnet Live. F.v: Bjørn Maaseide, Bjørn Erik Sættem

Investeringsfilosofi

(fra 8:22) Bjørn har en lang karriere bak seg som profesjonell sandvolleyballspiller. På hvilken måte har den erfaringen formet deg som forretningsmann, spør Bjørn Erik. Maaseide svarer at konkurransementaliteten, å aldri gi seg og forberede seg godt, er gunstige egenskaper også i næringslivet.

Etableringen av Kraft Finans, Kraft Bank og Kraft Forvaltning blir diskutert. Kraft Finans driver mye med eiendomsinvesteringer på vegne av sine kunder. Bjørn Erik forteller om de dårlige eiendomsfondene som ble lansert av storbankene før finanskrisen, som kundene tapte penger på.

Maaseide figurerer på Kapitals liste over landets 400 rikeste, på 348 plass med en formue på 1 mrd kr. Har du et forbruk som en milliardær, spør Bjørn Erik.

Bjørn forteller videre om noen dårlige investeringer han har gjort, blant annet i Ivar Vollviks Ludo.

Arveplanlegging

(fra 27:02) Bjørn er nå 52 år, og har fire barn. Har du begynt å forberede arveoppgjøret, spør Bjørn Erik. Han minner om et kinesisk ordtak som heter:“Rikdom passerer ikke mer enn 3 generasjoner”.

Bjørn forteller videre at han har blitt litt feigere når det gjelder investeringer med årene, og redusert risikoen. Han fikk en gang et godt råd fra Morten Bergesen på en fjelltur: Det handler om «how to stay rich.»

Gutta diskuterer videre Bjørn Dæhlies flytting til Bø i Vesterålen for å spare formuesskatt. Bjørn synes hans navnebror var tøff da han gikk ut offentlig om flyttingen.

SATS – selskapet og aksjen

(fra 42:53) Bjørn eier rundt 5 % av SATS via Maaseide Promotion, som tilsvarer ca 150 mill kr. SATS ble børsnotert på slutten av 2019. Da var børskursen litt over 20 kr aksjen. Kursen var oppe i knappe 30 kr i februar 2020, rett før corona. Så falt kursen 50-60 % på en måned. Bjørn forteller om hans syn på Sats-aksjen.

Sjekk ut tidligere episoder av #pengepodden: Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg gjennom 2020

Abonner via RSS

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer