Markedspuls uke 23 – Norge etter Oljen

Fall i oljepris og nedgang i oljeinvesteringer fører til økende krav om at Regjeringen “gjør noe”. Det har den også svært gode muligheter til. Vil Norge og Norden ta de grep som trengs for å sikre vår posisjon i verden de neste 50 år? Vi ser på temaet i denne ukes Markedspuls.

I denne utgave:

00:00 – 01:08 Intro
01:08 – 15:15 Norge etter Oljen
15:15 – 17:45 Nye rentesignaler fra USA?
17:45 – 19:20 Valuta USD/NOK
19:20 – 22:02 Oljeprisen, Energisektoren og Statoil
22:02 – 23:45 Norsk Hydro, Aluminium og Alu-selskaper
23:45 – 26:00 S&P 500 på toppnivå – Hva nå?

Klikk her for å se ukens Markedspuls på Youtube.

Noen forklaringer

Markedsoppdateringene holdes av Karl Oscar Strøm, Investeringsøkonom Nordnet. Jeg bruker Infront som informasjonsverktøy. Det er det mest avanserte verktøyet vårt for markedsinformasjon og inneholder nyheter, aksjekurser, charts/diagrammer, chat, internasjonale indikatorer samt en masse forholdstall og estimater. Programmet er det mest brukte verktøy for profesjonelle tradere og meglere i Norge. Ta kontakt med kundeservice hos Nordnet for gratis 14 dagers prøveperiode. Kursdiagrammer kalles charts, og den historiske kursutviklingen kan vises på mange måter. Vanligst er linjediagram der historiske kurser vises som en linje. Jeg foretrekker Candlesticks som gir mer informasjon. Der vises hver dags kursutvikling som et stearinlys (candle) med et bredt parti som er enten grønt eller rødt, samt med en hvit strek i midten. Slik:

OBX 04.06.2014
Et standard chart fra Infront. Tidligere kjent under navnet The Online Trader

Hvert “stearinlys” angir en dags kursbevegelse. Den tynne streken i midten indikerer høyeste og laveste kurs i løpet av dagen, mens den tykke delen indikerer åpning og stengning. Er den tykke delen grønn har kursen åpnet lavt og stengt høyt. Er den rød er det motsatt. Det er derfor lett å se hvilken tendens som er i markedet. Les mer om candlesticks herØvrige linjer: Jeg viser 4 glidende gjennomsnitt. Lys grå er 10 dagers, mørkere blå er 20 dagers, grønn er 50 dagers og blå er 200 dagers glidende snitt. Nederst i kursdiagrammet vises daglig omsetningsvolum som en grå stolpe. I ruten i midten vises en såkalt momentumindikator, og jeg bruker her modellen som kalles MACD (moving average convergens divergence). Tolkningen av denne kan du lese om herSpørsmål og forslag til temaer på de ukentlige markedskommentarene mottas gjerne. Benytt kommentarfeltet under artikkelen, eller send meg en melding på Twitter.

Toppbildet er lånt fra www.8millioncity.com og jeg håper de lykkes i sin innsats.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
08.06.2015 13:17

Som alltid lærerikt. Selv tema som jeg i utgangspunktet kanskje ikke er så interessert i, greier du å gjøre interessant. Så lærer jeg noe av DET også.

Veldig bra.