Markedspuls u33 – Oppdatering på sommermarkedet

Første videoblog etter en måneds sommeropphold. Vi ser på status i finansmarkedene etter urolige uker i sommer, og trekker frem noen langsiktige interessante trender basert på demografi.

00:0000:45 Intro
00:4505:00 Markedstiming og hva som er viktig å vite
05:0008:10 Demografi og fondsposisjonering (ref. Dr. Amlan Roy)
08:1008:40 Hode-Skulder formasjon for trendvending
08:4015:10 Kinesiske aksjer og kinesisk devaluering (USD/CNY)
15:1017:18 Aluminium og Norsk Hydro
17:1818:49 Oljepris (dobbel bunn?) og dollarkurs
18:49 26:00 Amerikanske indekser SP500, XLF, QQQ og IBB
26:00 28:20 OSEBX, Frankfurt DAX
28:2030:13 Opera Software. Ukens nøtt

Klikk her for å se ukens Markedspuls på Youtube.

Det understrekes at dette ikke er noen offisiell anbefaling til alle og enhver, men beskriver mine egne vurderinger av markedet og kan tjene som innspill for investorer i deres egen prosess med å tolke bevegelsene i markedet.

Her er et intervju med Dr. Amlan Roy fra Credit Suisse om demografi og dens effekt i markedet.

PS: Husk å send inn spørsmål til #Pengepodden på Twitter eller Facebook. Bruk Hasj-tagg #Pengepodden.

Noen forklaringer

Markedsoppdateringene holdes av Karl Oscar Strøm, Investeringsøkonom Nordnet, og jeg bruker informasjonsverktøyet Infront. Programmet er det mest brukte verktøy for profesjonelle tradere og meglere i Norge. Ta kontakt med kundeservice hos Nordnet for gratis 14 dagers prøveperiode.

Spørsmål og forslag til temaer på de ukentlige markedskommentarene mottas gjerne. Benytt kommentarfeltet under artikkelen, eller send meg en melding på Twitter.

_________________________________

PS: Mine innlegg er ment å gi informasjon og innsikt, og er ikke å tolke som en direkte kjøps- eller salgsanbefaling. Posisjoner man tar i markedet må tilpasses den enkelte type investor/sparer. Les gjerne også Sparevettreglene og Investorvettreglene for mine anbefalinger på investoradferd. For alle mine innlegg og kommentarer, følg meg på Twitter@KarlNordnet Bør noen du kjenner også lese dette innlegget? Bruk linkene under for å dele det videre.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer