Markedspuls Live – Trump tar på boksehanskene mot Kina

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Dagens Markedspuls Live handler om markedet som jeg føler er blitt mer tricky. Trump vil komme med tollsatser mot Kina noe som tydelig påvirker markedene. Slik dagens situasjon er, er det lett å bli positiv på gode dager, og negativ på røde dager. Oljeprisen er nesten oppe i 70 USD igjen, dette er noe overraskende i mine øyne. Bakgrunnen er blant annet lagertall som har kommet inn lavere enn ventet. Uro i Iran har også bidratt, samt mye snakk om noteringen av Saudi Aramco som foreløpig ser ut som blir en fadese for Bin Salman.

FED hadde rentemøte i går, og som ventet ble renten hevet. Det har vært en del usikkerhet om Powell vil guide for ytterligere en renteheving i år, og dermed ende på 4. Det gjorde han ikke, men han understreker at økonomien går bra, og at de ser for seg flere rentehevinger i 2019 og 2020 enn tidligere guidet.

Handelskrigen tror jeg er hovedgrunnen til at markedet sliter med retningen om dagen. Ryktene sier Trump vil komme med tollsatser mot Kina, noe som uroer markedet. Ryktene sier at tollpakken vil være på 60 mrd USD, men det blir spennende å følge. Jeg både tror og frykter at markedet blir volatilt når fasiten legges frem.

Sjekk ut forrige Markedspuls Live: Trump senker børsene

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer