Markedspuls Live: Sterke rapporter – XXL skuffer

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Dagens markedspuls handler om denne ukens rapporter. Børsene er all time high, og det er ikke uten grunn. Børslokomotiver som Statoil, DnB og Telenor har alle levert solide tall, og den som virkelig slo til positivt på alle parameter var DnB, som økte resultatet fra 5.9 mrd for et år siden til 7 mrd dette kvartalet. Utlånstapene var kun 330 millioner som er lavt i forhold til hva som var fryktet med tanke på oljekrisen som nå er lagt bak oss.

Derimot er det ikke alle som leverte positive tall. XXL skuffet, og i dagens markedspuls live viser jeg hvilke tall jeg ser på og hvorfor jeg mener den skal falle videre. De har en veldig strukket balanse, lite cash og store IT-kostnader. I tillegg koster satsingen i Østerrike mye i form av kampanjer og markedsføring.

10 års-renten er igjen i fokus, og vi hadde en dag i USA hvor markedet ble veldig urolig. At renten skal opp er vel ganske åpenbart med tanke på hvor sterke tall USA leverer på inntjening. Skal de amerikanske selskapene fortsette å opprettholde den veksten de har nå, må det investeres masse. Dette vil nok skape inflasjon, og dermed økte renter.

Sjekk ut forrige Markedspuls Live med Tom: Alcoa starter festen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
05.05.2018 16:19

“jeg mener den skal falle videre” – ja den faller som en stein.