Markedspuls Live – Alcoa starter festen

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Dagens Markedspuls Live handler om den pågående uroen rundt handelskrigen. Kina har nå lagt seg på en mer moderat linje, og president Xi sier Kina vil gjøre mer for å åpne opp, slik at Kina kan gå inn i en ny og mer åpen fase. Kina sier de vil senke tollsatsene på blant annet bil. Forholdet er slik at biler som blir sendt fra Kina til USA har en tollsats på 2.5 %, mens andre veien er det 25 %.

Oljeprisen er sterk, og den geopolitiske uroen er høyere enn vanlig. Gassangrepet i Syria har fått Trump til å gå hardt ut mot Russland og Iran. Det blir spennende å se om oljeprisen klarer å holde seg her oppe.

Estimatene foran Q1 er kommet betraktelig ned. Alcoa sine tall kommer 18. april, og bare de siste 3 månedene er estimatene for selskapet kommet kraftig ned. I fjor leverte Alcoa EPS (earnings per share) på 63 cent. Nå er estimatene 65 cent, men for 3 mnd siden var de 90 cent!. Dette er gode nyheter, og åpner definitivt opp for at Q1 kan overraske på oppsiden.

Sjekk ut forrige markedspuls live: Trump tar på boksehanskene mot Kina

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer